Francezii trebuie să prezinte certificatul Covid-19 pentru a intra în mall-urile din Paris și din sudul țării


    Din weekend, toți cei care vor dori să intre în Galeriile Lafayette din Paris vor fi nevoiți să prezinte certificatul digital Covid-19foto: Shutterstock
Din weekend, toți cei care vor dori să intre în Galeriile Lafayette din Paris vor fi nevoiți să prezinte certificatul digital Covid-19foto: Shutterstock

Mall-urile din Paris şi din zona de sud a Franței trebuie să ceară clienţilor să prezinte certificatul Covid-19, guvernul sporind astfel presiunea asupra oamenilor pentru a se vaccina, transmite Reuters, citată de News.ro.

Cerinţa de a arăta dovada vaccinării sau a unui test negativ se aplică tuturor mall-urilor cu o suprafaţă mai mare de 20.000 de metri pătraţi, în regiunile în care rata de incidenţă a Covid-19 este mai mare de 200 de cazuri la 100.000 de cetăţeni pe săptămână.

Măsura va afecta în principal centrele de vânzare cu amănuntul din sudul ţării - care are o rată de incidenţă mai mare - dar, în urma unei decizii a prefecturii regionale, din weeken măsura se va aplica şi mall-urilor şi magazinelor universale din Paris, între care se află Galeries Lafayette şi Printemps.

Noile infecţii zilnice au crescut de la o medie pe şapte zile mai mică de 2.000 la sfârşitul lunii iunie la aproape 24.000.

Majoritatea clienților, de acord cu noua măsură

Luni, majoritatea cumpărătorilor au arătat de bunăvoie permisul de sănătate, văzându-l ca pe o problemă minoră care va permite reluarea vieţii normale.

”Din păcate, nu avem multe alte opţiuni în acest moment, aşa că nu mă deranjează”, a declarat pensionarul parizian Frederic Gaide, în faţa magazinului universal Printemps.

Începând din această săptămână, poliţiştii vor deveni tot mai duri la aplicarea obligativităţii de prezentare a permisului de sănătate în restaurante, trenuri şi spaţii publice interioare, după ce au fost îngăduitori când a fost introdus pentru prima dată săptămâna trecută.

În timp ce au existat puţine informaţii privind cazuri de clienţii care încercau să eludeze regula, unii proprietari de restaurante s-au plâns de timpul pierdut în timp ce clienţii au încercat să-şi găsească permisul de sănătate.

"Este nevoie de timp pentru a debloca telefonul, pentru a găsi aplicaţia, pentru a o deschide şi pentru a găsi codul QR. Partea de scanare funcţionează foarte bine, dar fiecare pas înainte de aceasta necesită timp", a spus Ewa Fontaine, la restaurantul din Paris Le Mesturet.

Citește și:

Cum descarci, de la 1 iulie, certificatul digital COVID-19

Certificatul Covid, obligatoriu în Italia începând din 6 august. "Permisul verde" va fi folosit inclusiv la restaurant

Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
FotoJet (4) jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
cub mama theo rose carmen harra png
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
ruxi jpg
paul danci jpg
Soldați ucraineni în Crimeea în 2014 FOTO Shutterstock
image
image
image
image
fiii lui adrian nastase jpg
alerta meteo
mesajele vedetelor de 1 Decembrie jpg
Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională a României
cub 1 decembrie png
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate