Franța va aduce trupe militare pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO

Ultima actualizare:

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a luat o decizie importantă privind legăturile țării sale cu România. Acesta a anunțat că Franța este dispusă să aducă trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO.

Emmanuel Macron Sursă foto: Profimedia
Emmanuel Macron Sursă foto: Profimedia

Decizia președintelui francez Emmanuel Macron a fost anunțată de către europarlamentarul Natalie Loiseau. Informația prezentată a fost confirmată și de Dacian Cioloș, prin intermediul unui mesaj pe care politicianul l-a scris pe pagina personală de Facebook. 

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris Natalie Loiseau pe Tweeter.

În cadrul discursului rostit la Haguenau, la Comandamentul militar francez Oberhoffen, Emmanuel Macron a subliniat că este necesar ca Europa să fie unită și să dezvolte o strategie a puterii păcii și echilbrului. 

La puțin timp după anunțul făcut de Natalie Loiseau, președintele USR, Dacian Cioloș a confirmat decizia președintelui francez și a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook. 

Mesajul lui Dacian Cioloș în urma anunțului făcut de Emmanuel Macron

Dacian Cioloș a menționat că, încă din anul 2016, se purtau discuții pentru a face posibilă trupelor franceze în România sub steagul NATO. Președintele USR este de părere că decizia președintelui francez este una foarte bună ținând cont că situația de la granița cu Ucraina este extrem de tensionată. 

Salut decizia președintelui Emmanuel Macron, care a anunțat că Franța este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României. Anunțul a fost făcut în fața șefilor militari dintr-un comandament de lângă Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezentă la eveniment. Încă din 2016, am discutat despre o prezență a trupelor franceze în România sub steagul NATO și, cu atât mai mult cu cât contextul este extrem de tensionat la granița cu Ucraina, decizia de astăzi este una binevenită și o nouă garanție pentru țara noastră”, a scris președintele USR pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net