Macron, omagiu pentru Jean-Paul Belmondo: „El va rămâne întotdeauna Magnificul. Este o comoară naţională”

image
Jean-Paul Belmondo s-a stins la 88 de aniFoto: Getty

Palatul Élysée a anunţat, marţi dimneaţă (7 septembrie), că un omagiu naţional îi va fi adus actorului Jean-Paul Belmondo, joi, la Hôtel des Invalides. Președintele Emmanuel Macron a scris câteva cuvinte despre regreatul actor. Belmondo a murit luni (6 septembrie), la vârsta de 88 de ani.

„În el ne regăsim cu toţii. El va rămâne întotdeauna Magnificul. Jean-Paul Belmondo este o comoară naţională, erou sublim şi figură familiară, temerar şi magician al vorbelor”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Într-un comunicat, transmis luni seară de Palatul Élysée, preşedintele şi prima doamnă Brigitte Macron au transmis condoleanţe „familiei sale şi apropiaţilor, precum şi tuturor francezilor pe care i-a făcut să râdă şi i-a emoţionat timp de peste 60 de ani”. 

„Cea mai mare fericire a milioane de francezi era să-l regăsească pe acest erou în toate filmele”

Şeful statului a subliniat că „cea mai mare fericire a milioane de francezi era să-l regăsească pe acest erou în toate filmele în acelaşi timp amuzant şi tenace, escroc şarmant şi super-erou”. „Din acest nume frumos primit la naştere, Jean-Paul Belmondo a făcut mai mult decât un nume de scenă: expresia unei epoci care iubea libertatea, bucuria şi revolta. Prin spiritul şi inima sa mari, el a îmbrăţişat toată cinematografia franceză, populară, clasică şi iconoclastă”, a mai afirmat Macron. 

„Preşedintele Republicii şi soţia sa se înclină în faţa celui al cărui chip este o bucată din patrimoniul nostru, energia unui imn al vieţii şi talent închinat celei de-a şaptea arte”, a concluzionat şeful statului. 

Emmanuel Macron i-a acordat actorului gradul de ofiţer al Legiunii de Onoare în noiembrie 2019. În 2017, François Hollande l-a decorat pe Jean-Paul Belmondo cu însemnele de mare ofiţer ale aceluiaşi ordin naţional al meritului. 

Thierry Frémeaux, directorul general al Festivalului de la Cannes, a cerut marţi, la France Info, o ceremonie echivalentă cu cea organizată pe 9 decembrie 2017 la moartea lui Johnny Hallyday. „Cred că omagiul adus lui Johnny Hallyday a fost foarte frumos, foarte puternic, şi că Jean-Paul Belmondo nu merită mai puţin”, a declarat Thierry Frémeaux.

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
BeFunky collage (12) jpg
Ioana Petric jpg
Regina Elisabeta
Coreea de Nord FOTO Shutterstock
ambasada sua la moscova
image
image
image
image
BeFunky collage (12) jpg
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf