Geanta asta nu te lasă să dai banii pe prostii

23 noiembrie 2015
image
Britanicii au lansat accesoriul care te face de râs la ghişeu când vrei să cheltuieşti fără discernământ

“Chiar îţi trebuie asta? Mai ai două acasă şi nu le foloseşti”. Aşa ţipă la tine geanta unisex inventată de o echipă de studenţi britanici. Costă 99 de lire sterline (630 de lei), dar te ajută să faci economii considerabile.

Febra cumpărăturilor a încins spiritele începând cu “vinerea neagră”. Şi ăsta e abia începutul pentru că vin cheltuielile din timpul sărbătorilor de iarnă. Pentru a nu vă trezi fără un ban în cont de Crăciun e bine să luaţi măsuri. Iată la ce s-au gândit studenţii britanici de la Jordanstone College, din Dundee: au inventat geanta unisex care îţi numără banii din cont şi te ceartă în public atunci când pierzi controlul cumpărăturilor. Leanne Fischler, Kirsty Sneddon şi Rebecca Smith au pus la punct designul genţii şi au colaborat cu o echipă de informaticieni care au montat un dispozitiv conectat la telefonul mobil. În momentul în care vrei să scoţi cardul şi să plăteşti, geanta te face de râs: “Chiar îţi trebuie asta? Ai două acasă şi nu le foloseşti”. Dacă te încăpăţânezi, difuzorul continuă să te certe: “Nu ţi-au mai rămas prea mulţi bani în cont. Te-ai gândit la facturi?”. Geanta are un senzor magnetic care simte când scoţi cardul. Nu te ceartă dacă îţi cheltuieşti banii de buzunar pentru că “aceşti bani sunt calculaţi pentru cumpărături. Geanta vine să îi ajute pe cei care dau iama în card pentru că nu se pot abţine când văd un produs”, a explicat Leanne, 21 de ani. Prototipul a fost testat cu succes pe 50 de “dependenţi de cumpărături” şi scandalul a avut succes: toţi au pus cardul la loc. 

Cum funcţionează?

image
Britanicii au lansat accesoriul care te face de râs la ghişeu când vrei să cheltuieşti fără discernământ

Geanta este unisex. Are un senzor magnetic în buzunarul pentru carduri de credit. Este dotată cu un microcip conectat la telefonul mobil prin Bluetooth, şi poate fi localizată prin GPS. Difuzorul mascat de pielea întoarsă din care este realizat accesoriul poate emite atât voci masculine cât şi voci feminine, în funcţie de opţiunea posesorului. Geanta tace doar dacă “îi explici” ce vrei să faci cu cardul. Nu “comentează” dacă vrei să achiţi curentul, apa, gazul sau întreţinerea.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
bobonete jpg
3dragusanu bassam png
image png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
balustrada otopeni1 jpeg
cannes PNG
calendar ortodox 2021 21 mai constantin si elena icoana de mihai coman jpeg
elon musk met gala 2022
virus shutterstock 22366534 0 jpeg
ambulante londra jpeg