Germania impune carantina parțială de Crăciun și Revelion. ”Pandemia a scăpat de sub control”


    Germania a înterzis târgurile de Crăciun din cauza numărului mare de cazuri noi de Covid-19foto: Shutterstock
Germania a înterzis târgurile de Crăciun din cauza numărului mare de cazuri noi de Covid-19foto: Shutterstock

Germania va impune carantina parțială începând de miercuri, 16 decembrie, până la 10 ianuarie. Cancelarul Angela Merkel a anunțat închiderea magazinelor ”neesențiale”, a școlilor și a creșelor. ”Pandemia de coronavirus a scăpat d esub control”, apreciază autoritățile germane.

Pandemia a scăpat de sub control, susțin autoritățile din Bavaria. În consecință, angajatorii sunt rugați să folosească, acolo unde este posibil, munca la distanță și să le dea concediu angajaților.

Nemții sunt rugați să limiteze contactele sociale în perioada 24-26 decembrie și să organizeze sărbătorile numai cu membrii familiei restrânse.

Creșterea numărul de noi cazuri de Covid-19 este considerată îngrijorătoare. ”Situația rămâne gravă. Mai mult, lucurule s-au înrăutățit în ultima săptămână”, a subliniat Lother Wieler, reprezentantul Institutului de Sănătate Robert-Koch, citat de Le Figaro.

Germani a înregistrat săptămâna trecută, joi, o creștere-record a numărului de cazuri de Covid-19, 23.679 în 24 de ore, iar miercuri un număr-record de decese, 590.

Citește și:

Cum a reușit Germania să aibă o rată de mortalitate atât de mică, deși nu a instituit carantină totală! Chiar și experții sunt nedumeriți

Germania a interzis târgurile de Crăciun

Germania a impus deja câteva restricții începând cu 1 noiembrie, închizând restaurantele, barurile, instituțiile culturale și centrele sportive.

”De câteva săptămâni, numărul cazurilor se situează pe un platou ridicat, iar în ultimele zile asistăm din nou la o creștere importantă”, a declarat Wieler într-o conferință de presă susținută la Berlin. Reprezentantul Institutului Robert-Koch a subliniat că Germania ar trebui să evite o creștere exponențială a numărului de cazuri de Covid-19.

În Germania, tradițiile de Crăciun sunt foarte importante, iar autoritățile se tem că oamenii se vor întâlni să petreacă la standurile care vând vin fiert și gaufre, în ciuda faptului că târgurile de Crăciun au fost interzise, iar petrecerile de Crăciun în aer liber au fost anulate.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
incendiu colentina foto isu  jpg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
George Burcea in Wednesday jpg
cub șerban huidu png
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
cub daniel onoriu png
image
image
image
image
image
image
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg