Groază în Italia după mai multe cutremure urmate de replici VIDEO

Ultima actualizare:

Mai multe cutremure urmate de replici au băgat spaima în italieni. În ultiele 24 de ore au avut loc mai multe cutremure, toate de suprafață. Cel mai mare a avut magnitudinea de 5.0, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia și a fost resimțit de locuitorii din tot centrul Italiei,  scrie La Spampa. Autoritățile spun că nu s-au înregistrat pagube severe, dar imaginile din casa unei italience arată altceva. .

image

În zona Perugia, pământul a început să se zguduie încă de joi, 9 martie. Au fost înregistrate mai multe seisme la intervale de câteva ore, urmate fiecare de replici.

 Oamenii s-au speriat și au ieșit în stradă. 

Nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale severe, dar oamenii sunt foarte speriați, spun autoritățile.

”Locuitorii au ieșit în stradă după cutremur”, a declarat primarul din Umbertide, Luca Carizia, agenției de presă italiene Ansa.

Serviciile de urgență au făcut verificări la clădirile publice din zonă, iar pompierii au declarat că au fost depistate unele avarii minore la clădiri.

„Nici o problemă critică” nu a fost vizibilă în verificările efectuate cu elicopterul, au spus pompierii.

Totuși, o femeie din regiunea Perugia a făcut publice imaginile cu casa sa după cutremurul de 4,6, iar pereții par serios afectați de mișcarea telurică.

Ca o măsură de precauție, autoritățile din Perugia a sistat traficul feroviar, iar toate școlile au rămas închise azi. 

Un cutremur a fost resimțit și în Lazio, iar autoritățile au anunțat că în tot centrul Italiei au fost resimțite seismele produse la o adâncime de aproximativ 10 kilometri. 

„În contextul noului șoc generat de cutremur, suntem nevoiți să închidem școlile ca măsură de precauție” a scris pe facebook Fabrizio Gareggia, primarul orașului Cannara, din provincia Perugia.

”Din fericire, cutremurul de după-amiază nu a provocat niciun fel de pagubă oamenilor. Deși verificările asupra clădirilor și infrastructurii sunt încă în curs”, au declarat autoritățile italiene, potrivit La Stampa.

La începutul lunii februarie, locuitorii din orașul italian Siena din regiunea Toscana au trăit momente de de panică din cauza unor cutremure care au îngrijorat autoritățile. Într-o singură noapte au avut loc peste 20 de seisme la mică adâncime, toate în orașul Siena. Și atunci copiii au fost opriți acasă, școlile și toate muzeeele fiind închise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net