Guvernul britanic ├«n─âspre┼čte restric┼úiile ├«n Londra, din cauza cre┼čterii num─ârului cazurilor de Covid-19

face mask 4986596 1920 jpeg
Foto Pixabay.com

Guvernul britanic a decis, luni, s─â ├«n─âspreasc─â restric┼úiile din Londra la cel mai ridicat nivel din Anglia, din cauza cre┼čterii num─ârului cazurilor de Covid-19, care ar putea avea leg─âtur─â cu o nou─â tulpin─â a coronavirusului, transmite Reuters.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că au fost indentificate peste 1.000 de cazuri de infectare cu noua tulpină, majoritatea în sud-estul Angliei.

De┼či nimic nu sugereaz─â ├«n prezent c─â noua tulpin─â ar provoca o form─â mai grav─â de boal─â, sau c─â aceasta nu ar r─âspunde la vaccin, Hancock a spus c─â aceasta ar putea contribui la un nivel mai ridicat al infec┼úiilor.

ÔÇŁ├Än ultima s─âpt─âm├ón─â am asistat la o cre┼čtere puternic─â, exponen┼úial─â a virusului ├«n Londra, Kent, p─âr┼úi din Essex ┼či HertfordshireÔÇŁ, a afirmat ancock ├«n camera Comunelor.

ÔÇŁNu ┼čtim ├«n ce m─âsur─â aceast─â cre┼čtere are leg─âtur─â cu noua variant─â, dar, indiferent de cauz─â, trebui s─â lu─âm m─âsuri rapide ┼či hot─âr├óteÔÇŁ, a spus acesta, anun┼ú├ónd c─â ├«ntreaga capital─â ┼či unele vecin─ât─â┼úi vor intra ├«n ÔÇŁalert─â ridicat─âÔÇŁ.

La începutul acestei luni, guvernul a implementat în Anglia un sistem de restricţii pe trei nivele, pentru a încerca să ţină sub control un al doilea val al epidemiei, după carantina naţională din ultima lună.

Peste 40% dintre cetăţeni au fost plasaţi în cea mai mare categorie de risc. Cu toate acestea, Londra, care este motorul economiei britanice, se află în prezent doar la un nivelul mediu al restricţiilor.

Măsurile mai stricte din capitală, de nivel 3, vor intra în vigoare miercuri, de la ora 00:01 GMT.

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a declarat c─â depistarea noii tulpini a coronavirusului nu este motivul deciziei de a plasa Londra ├«n categoria a treia a restric┼úiilor - motivul fiind cre┼čterea brusc─â a infec┼úiilor.

Whitty a spus c─â nu exist─â dovezi c─â rezultatul clinic ar fi diferit pentru noua variant─â.

Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii (OMS) a confirmat c─â Marea Britanie a raportat noua tulpin─â, dar a ad─âugat c─â muta┼úiile nu sunt neobi┼čnuite, o opinie reiterat─â ┼či de al┼úi c├ó┼úiva exper┼úi.

anamaria prodan3 png
1 meghan kate jpg jpeg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
goia voltaj jpg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
IMG 0810 jpg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg