Ham-ham, vreau să fiu medic pe ambulanță! Cum se pregătește Leo să fie cadru medical?

Cine a spus că trebuie să știi să vorbești pentru a deveni doctor? Leo, de doi ani, din rasa cocker spaniel se pregătește intens alături de stăpâna lui Emily Anderson, din Aberdeen, pentru a fi într-o bună zi un cadru medical de încredere.

Leo a învățat să resusciteze un pacient cardiac - foto Shutterstock
Leo a învățat să resusciteze un pacient cardiac - foto Shutterstock

Stăpâna în vârstă de 30 de ani a cățelului a postat mai multe înregistrări video pe rețelele sociale în care arată cum îl învață pe Leo în fiecare zi cum să intervină în caz de urgență. Leo știe să aducă trusa medicală lângă victimă și dacă aceasta se află la podea, în stare de inconștiență, verifică dacă respiră și îi aplică manevre de resuscitare dacă simte absența semnelor vitale.

Leo, la un pas de moarte din cauza unui virus

”Era să îl pierd definitiv pe Leo în urmă cu doi ani după ce a fost infectat cu o bacterie periculoasă. Și-a revenit cu greu și după ce l-am îngrijit luni întregi legătura dintre noi a devenit extrem de strânsă. Așa am ajuns să îl învăț să salveze vieți omenești și în fiecare zi învață ceva nou”, a declarat pentru Daily Mail Anderson. Leo are trei ani și cântărește 17 kilograme, suficient cât să poată face masaj cardiac în cazul în care trebuie să readucă la viață un pacient care a suferit un stop cardiac. ”Învață în doar 20 de minute fiecare truc pe care i-l explic. Săptămânile următoare voi încerca să îl învăț să trimită un mesaj automat SOS la Serviciul de Urgență de pe telefonul mobil”, a adăugat tânăra. Pandemia de COVID-19 și izolarea pe o perioadă îndelungată la domiciliu i-a apropiat enorm pe Emily și pe Leo.

Stăpâna, voluntară la Ambulanță

În 2020, când Leo era grav bolnav, stăpâna lui a luat cursuri de medicină veterinară și în 2021 s-a înscris într-un program de voluntariat la serviciul de Ambulanță. Acolo a învățat cum să folosească simțurile ”doctorilor canini” pentru a salva pacienții. Speră ca în vara acestui an să reușească să îl înscrie pe Leo în programul dedicat câinilor din serviciul paramedical și să participe alături de el la misiuni care au ca scop salvarea pacienților. În prezent, Leo știe să aducă trusa medicală, deschide trusa și știe să dea bandajul, stetoscopul și foarfeca atunci când Emily i le cere.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net