I-a murit mama înainte s-o cunoască


    Ajuns la 26 de ani,  a fost la un pas să-şi  vadă visul împlinit
Ajuns la 26 de ani, a fost la un pas să-şi vadă visul împlinit

A visat mereu la clipa când îşi va strânge mama în braţe! Părăsit de cea care i-a dat viaţă şi adoptat pe când avea doar doi ani de către o familie din Norvegia, un tânăr primeşte o nouă lovitură de la viaţă. Csillag Imre izbutise să-şi găsească mama, iar în septembrie urma să vină în ţară şi s-o întâlnească.

Doar o lună! Atât a durat bucuria lui Csillag Imre, un tânăr de 26 de ani din Norvegia, născut în România. Fericit că-şi descoperise familia biologică, el a primit o veste cutremurătoare, cu doar câteva săptămâni înainte să vină în România pentru a o cunoaşte pe femeia care l-a adus pe lume: mama naturală a murit luni, într-o parcare.Pe 19 iulie, tânărul făcea un apel prin intermediul paginii de Facebook “The never forgotten Romanian children” (Copiii niciodată uitaţi ai României), pentru informaţii care să-l ajute să-şi găsească rudele din România. “M-am numit Csillag Imre, născut pe data de 2 octombrie 1992, în oraşul Şimleu Silvaniei, România. La doi ani am fost adoptat de la Orfelinatul Cehu Silvaniei de către o familie bună şi iubitoare din Oslo, Norvegia”, a scris el pe pagina de Facebook. “Doresc mult să-mi găsesc familia biologică. Pe mama mea o chema Csillag Maria. Aveam un frate mai mare cu doi ani decât mine, dar nu ştiu sigur dacă el a rămas în familia noastră sau a ajuns la fel în adopţie internaţională. Numele lui era Csillag Francisc. În Norvegia am o soră adoptată tot din România de părinţii noştri norvegieni. Cu ceva timp în urmă, familia ei biologică a fost găsită aici prin intermediul acestei comunităţi. Sper din tot sufletul să fiu şi eu tot aşa de norocos! Vă rog foarte mult să mă ajutaţi şi pe mine pentru a-mi îndeplini acest mare vis”, a adăugat Imre pe reţeaua socială.Mesajul a avut aproape 2.000 de distribuiri şi, în scurt timp, familia lui Imre a fost găsită. Mama lui biologică, Maria, o femeie sărmană, de 45 de ani, locuia în Nuşfalău (Sălaj) şi avea încă patru copii, trei dintre ei instituţionalizaţi. Împreună cu părinţii adoptivi şi cu sora lui, şi ea înfiată din România, Imre a decis ca în septembrie să vină în ţară, pentru a-şi cunoaşte rudele.La începutul săptămânii, tânărul a aflat că mama sa biologică a sfârşit într-un accident rutier. Luni după-amiază, şoferul unui TIR nu s-a asigurat corespunzător la ieşirea dintr-o parcare din Şimleu Silvaniei şi a lovit-o pe femeie, apoi a trecut cu roţile peste ea. “Am informat-o pe mama adoptivă despre dramă şi urma să-şi anunţe fiul. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat. Ei vor veni, totuşi, în ţară, deoarece mai au un copil adoptat din România, o fată de 22 de ani, care şi-a găsit familia tot prin intermediul paginii noastre”, spune Ileana Cunniffe Băiescu, unul dintre administratorii paginii de Facebook.

Peste 400 de cazuri rezolvate în trei ani

Ileana Cunniffe Băiescu este o româncă stabilită în Irlanda. A creat pagina Facebook „The Never Forgotten Romanian Children“ în 2015, când a început căutarea fratelui său biologic, Marin Victor, dat în adopţie internaţională.Pe pagina ei au fost înregistrate 1.000 de cereri de la tineri adoptați în străinătate şi 300 de la familii din România aflate în căutarea copiilor.Mai mult de 400 dintre căutări s-au încheiat cu succes.

Kanye West si Julia Fox jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
cub catalin botezatu png
bacteria care te poate ucide
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
8  SANDA MARIN jpg jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
image
image
image
image
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire