Iată cele mai tari carnavaluri din lume

Ultima actualizare:

    Carnavalul  de la Rio de Janeiro,  Brazilia 1 – 9 martie
Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia 1 – 9 martie

Nebunie globală! Luna martie vine la pachet cu petreceri colorate care marchează intrarea în postul Paştelui. Tradiţiile vechi de secole atrag milioane de turişti care abia aşteaptă să se deghizeze în costumaţii simbolice ca la Carnavalul de la Veneţia sau cu pene de struţ colorate şi paiete sclipitoare ca la Carnavalul de la Rio, sau la petrecerea din Santa Cruz (Spania), din Jamaica sau la Mardi Gras, în New Orleans. Iată cele mai cunoscute carnavaluri din lume!

Întreaga planetă a urmărit săptămâna aceasta la ştiri sau pe Internet parada colorată de la Rio. De departe carnavalul brazilian are parte de cea mai mare notorietate, însă în acelaşi timp, în alte colţuri ale lumii, alţi zeci de mii de petrecăreţi făceau spectacol în plină stradă. Carnavalul de la Veneţia a furat startul, începând la 16 februarie şi încheindu-se miercuri 5 martie. Este şi normal având în vedere că se organizează anual începând din anul 1162. Carnavalul este mai mult o manifestare culturală, iar măştile de porţelan, costumaţiile de paiaţe specifice secolului XV şi decolteurile generoase de secol XVII au fost la loc de cinste. În Santa Cruz, Tenerife, Spania, petrecerea a început la 27 februarie şi s-a încheiat în seara aceasta cu un superb spectacol de artificii.

Mii de paiete, sute de femei dezbrăcate şi zeci de care alegorice au inundat străzile din Rio de Janeiro începând cu 1 martie. Până la ore târzii din noapte şcolile de samba din Brazilia au inundat Sambadromul Marques de Sapucai pe ritmuri săltăreţe, sub privirile Regelui Momo (Regele Carnavalului). Sărbătoarea care machează intrarea în postul Paştelui datează din 1723, însă abia din 1840 a devenit un soi de mascaradă stradală şi din 1917 a căpătat specific naţional, muzica spectacolului devenind în mod oficial samba. Festivalul promovează libertatea sexuală, aduce milioane de turişti din întreaga lume în fiecare an şi începe la 1 martie şi se încheie la 5 martie. În fiecare an, dansatoarele de samba se întrec în chiloţei minusculi şi defilează voluptoase în sânii goi. Până sâmbătă, 9 martie, turiştii au parte de petreceri stradale colorate, de concursuri de samba organizate pe plajele Ipanema şi Copacabana. Din cele 300 de şcoli de samba venite de pe întreg teritoriul Braziliei, rămân la Rio mai bine de jumătate pentru a distra milioanele de turişti veniţă să asiste la mega-petrecerea anului. În fiecare seară sunt organizate spectacole de artificii, jocuri de lumini şi lasere, iar spectatorii sunt delectaţi de prestaţiile remarcabile ale unor circari veniţi din Rusia, SUA, Columbia şi Mexic. Carnavalurile sunt manifestarea modernă a Saturnaliilor romane, din secolele IV-V î.Hr. În Frankfurt, Copenhaga, Bruxelles şi Praga între prima zi din martie şi cea de a cincea au loc manifestări stradale spectaculoase, cu veştminte de epocă.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net