Idei trăsnite, dar utile. Aceste invenţii ne pot feri de coronavirus!

Ultima actualizare:
Cuşca de plexiglas de la coafor protejează atât clienta, cât şi coafeza de contaminare
Cuşca de plexiglas de la coafor protejează atât clienta, cât şi coafeza de contaminare

Criza declanşată de COVID-19 a paralizat toate activităţile care presupuneau apropiere umană! Dar iată că sunt câţiva care au descoperit cum pot debloca domenii de activitate blocate de autorităţi. Aşa au făcut o coafeză din Irlanda, patronul unui bar din Sevilla, Spania, şi un tânăr britanic.

Aproape 5 milioane de pământeni au fost contaminaţi şi peste 318.000 au pierit în lupta cu noul coronavirus care nu e la fel de rezistent ca SARS, dar e de până la trei ori mai contagios. Până la apariţia unui vaccin (n.r. estimat să fie produs în masă la finele lui 2021) omenirea va trebui să înveţe să se protejeze şi să ”coabiteze cu virusul ucigaş”, avertizează Michael Ryan, directorul pentru situaţii de urgenţă în cadrul OMS. Iată că mulţi au început deja să facă schimbări ingenioase în stilul de viaţă pentru a se proteja şi pentru a-i proteja pe ceilalţi de virusul ucigaş.

  • Sevilla, Spania. Barul ”Ţiganca Nebună” (La Gitana Loca) a angajat un robot pe post de barman pentru a putea funcţiona pe perioada convieţuirii cu virusul ucigaş. Robo-barmanul produs de compania de cibernetică Macco poate umple şi servi 600 de halbe într-o oră. O halbă se vinde cu 0,70 euro şi patronul Alberto Martinez, 53 de ani, speră să primească autorizaţia de funcţionare la 24 mai când, teoretic starea de urgenţă ar urma să înceteze, dacă Parlamentul nu acceptă propunerea premierului Pedro Sanchez de a o prelungi pentru încă 30 de zile.
  • Drogheda, Irlanda. A inventat scaunul de coafor anti-COVID-19 pentru a nu-şi lăsa clientele cu părul vâlvoi pe perioada epidemiei. Coafeza Jean McDonnell, din Drogheda, Lough, Irlanda, şi-a deschis salonul înainte ca guvernul să înceapă etapa relaxării măsurilor de restricţie. Ea îşi tunde clientele înaintea altor saloane după ce soţul ei Alan i-a elaborat o cuşcă din plexiglas care o protejează şi le protejează şi pe cliente de o posibilă contaminare. Evident, la finele lui aprilie o şedinţă la coafor putea costa şi 100 de euro.  

Perdeaua de îmbrăţişări, singura metodă 100% sigură de a ne îmbrăţişa rudele vulnerabile
Perdeaua de îmbrăţişări, singura metodă 100% sigură de a ne îmbrăţişa rudele vulnerabile
  • Stratford-Upon-Avon, Marea Britanie. A inventat perdeaua pentru îmbrăţişări pentru că nu putea concepe să îşi vadă bunica şi să nu o poată strânge la piept. Britanicul Antony Cauvin, de 29 de ani, a cheltuit 70 de lire sterline ca să transforme o perdea de duş într-un dispozitiv special pentru a-şi îmbrăţişa bunica pe perioada epidemiei de coronavirus. El a postat un filmuleţ cu momentul emoţionant pe o reţea socială. Marea Britanie a înregistrat peste 35.000 de decese şi are 245.000 de persoane contaminate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
ochi albastri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net