Imagini terifiante din Rusia. Se ascunde sub preș numărul real de victime făcute de Covid?

image
FOTO: captur─â video CNN

Picioarele unui trup lipsit de via╚Ť─â at├órn─â pe o targ─â aflat─â ├«ntr-un spital, ├«n timp ce pacien╚Ťii cu coronavirus se lupt─â pentru via╚Ťa lor la doar c├ó╚Ťiva metri distan╚Ť─â. O femeie ├«n v├órst─â abia mai respir─â, ├«ntr-un g├óf├óit disperat, acesta fiind fondul sonor sumbru ├«ntr-unul din numeroasele videoclipuri tulbur─âtoare filmate cu telefonul mobil ├«n spitalele din Rusia.

ÔÇ×A╚Öa arat─â nop╚Ťile noastre: ├«ngrozitoareÔÇŁ, spune o voce masculin─â care poveste╚Öte pentru CNN filmarea. Un sindicat al medicilor asociat opozi╚Ťiei ruse - ÔÇ×Alian╚Ťa medicilorÔÇŁ - a precizat c─â acest clip a fost ├«nregistrat la mijlocul lunii octombrie de c─âtre un cadru medical de la spitalul din Ulyanovsk, un ora╚Ö aflat la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova.

ÔÇ×├Änc─â dou─â ├«n sec╚Ťia noastr─âÔÇŁ, spune b─ârbatul, ├«n timp ce ├«ndreapt─â camera spre un cadavru. ÔÇ×─ésta este modul ├«n care Covid-19 ucide pe toat─â lumea.ÔÇŁ

Videoclipul ├«nfrico╚Ö─âtor este doar unul dintre multele ob╚Ťinute de CNN, care dezv─âluie condi╚Ťiile ├«ngrozitoare din interiorul spitalelor supraaglomerate. Unele imagini surprinse ├«n morgi arat─â trupuri dezbr─âcate, ├«ngr─âm─âdite unele peste altele pe podele murdare, scenele sem─ân├ónd mai degrab─â ca zone de r─âzboi dec├ót spitale.

├Än timp ce Rusia se lupt─â s─â controleze pandemia, clipurile ridic─â semne de ├«ntrebare cu privire la num─ârul real de mor╚Ťi, specul├óndu-se c─â ar fi mult mai mare dec├ót sugereaz─â cifrele oficiale.

Rusia spune c─â, p├ón─â ├«n 16 noiembrie, peste 33.000 de persoane au murit din cauza Covid-19. Dar acest num─âr este contestat de criticii Kremlinului care spun c─â autorit─â╚Ťile nu raporteaz─â toate cifrele.

ÔÇ×Cred c─â cifra real─â este de aproximativ 130.000 de oameniÔÇŁ, a declarat Alexey Raksha, fost statistician guvernamental, care a f─âcut estim─âri pe baza datelor oficiale privind num─ârul total de decese, care au fost comparate cu cifre ├«nregistrate ├«n anii trecu╚Ťi.

Folosind datele din registrele locale, Raksha estimeaz─â c─â Rusia a atins aproximativ 160.000-170.000 de decese ├«n plus din aprilie ╚Öi p├ón─â ├«n noiembrie. El atribuie aproximativ 80% din aceste decese Covid-19 - un num─âr mediu eviden╚Ťiat de statistici similare publicate de ╚Ť─ârile occidentale, potrivit digi24.ro.

├Äntre aprilie ╚Öi septembrie 2020, cifra oficial─â a excesului de mortalitate al Rusiei a fost cu aproximativ 117.000 de decese ├«n plus, comparativ cu anul trecut, potrivit Rosstat, agen╚Ťia rus─â de statistici. Num─ârul oficial de mor╚Ťi Covid-19 pentru aceast─â perioad─â este de aproximativ 21.000 de persoane.

Datele Rosstat pentru octombrie și noiembrie încă nu sunt disponibile, însă, având în vedere datele oficiale raportate, răspândirea pandemiei s-a accelerat.

Raksha spune c─â a demisionat de la Rosstat ├«n iulie, dup─â ce a f─âcut declara╚Ťii publice critice cu privire la modul ├«n care agen╚Ťia num─âr─â decesele legate de coronavirus. El spune c─â discrepan╚Ťa dintre cifrele oficiale ╚Öi calculele sale este uria╚Ö─â.

Urmărește clipul cu imaginile terifiante aici

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg