În ce condiții au voie austriecii să-și înjure public politicienii. E totul legal


    Austriecii au voie să-și înjure public politicienii în baza unei legi
Austriecii au voie să-și înjure public politicienii în baza unei legi

În România, nu ai voie să adresezi cuvinte injurioase sau gesturi obscene în timpul protestelor, indiferent câte sute de motive ai avea să o faci. În Austria, cetățenii au căpătat acest drept printr-o lege, care le dă voi să le spună politicienilor și „F*ck” dacă își justifică gestul.

Este o decizie a Curții de Apel din Viena, invocată în baza libertății de opinie, scrie Digi24. Practic, austriecii au voie să le adrese insulte, injurii și gesturi obscene politicienilor dacă actul lor este justificat.

Potrivit sursei citate, decizia este definitivă și a venit după ce Heinz-Christian Strache, lider de extremă-dreapta şi vicecancelar, a atacat în instanță un grup de extremă-stânga pentru „insulte publice”. Judecătorii au subliniat că „respingerea unui lider politic” poate fi „exprimată într-un mod provocator şi şocant” şi că acest lucru reprezintă „un element fundamental al libertăţii de opinie”.

Imediat după decizie, în mediul online a și apărut o înregistrare video din timpul unei manifestații în octombrie anul trecut, a organizației de extremă-dreapta „Linkswnde jetzt”, care a transmis un pitoresc „F*ck” chiar acelui Strache.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
infidelitate jpeg
image
image
image
image
image
image
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg