În Dubai, ploaia vine cu drona. Nouă ploi în deșert au costat 15 milioane de dolari

image

A plouat de nouă ori în deşert! Şeicii din Emiratele Arabe Unite au apelat la dronele specializate create de cercetătorii de la Universitatea britanică Reading. Ploaia artificială a costat 15 milioane de dolari, dar a adus o bucurie enormă pe o arşiţă de 50 de grade Celsius.

Până şi miracolele au loc atunci când dispui de banii necesari! În ultimele săptămâni a plouat de nouă ori în deşert, unde oamenii din Emiratele Arabe Unite erau disperaţi de temperaturile de 50 de grade Celsius. În timp ce la nivel mondial, temperaturile cresc de la un an la altul, în Dubai au loc miracole: plouă în deşert. Cele nouă duşuri reci venite din cer au costat 15 milioane de dolari.

image

Dronele au eliberat mai multe descărcări electrice în nori pentru a-i stimula să elibereze stropi de ploaie peste terenurile aride. ”Când vaporii de apă din nori se unesc şi devin suficient de mari, ei vor cădea sub formă de ploaie. Practic, dronele nu fac decât să stimuleze norii să elibereze încărcătura acolo unde şansele de a ploua sunt extrem de mici”, a explicat pentru BBC meteorologul Maarten Ambaum. Recent, Centrul de Meteorologie al EAU a difuzat imagini incredibile pentru oamenii deşertului cu străzi pline de apă şi furtuni de vară cu stropi mari care au avut loc în deşertul arid. Însă această tehnologie nu a fost folosită în EAU pentru prima oară. În timpul Olimpiadei din 2008 din Beijing, autorităţile chineze au trimis avioane pentru a descărca norii care ameninţau să strice Jocurile Olimpice. În deşertul din Colorado, SUA, autorităţile folosesc frecvent această tehnologie, de aproape 10 ani.

kate middleton
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
Alin Cocos și Monica Orlanda
BeFunky collage (26) jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Piotr Tolstoi FOTO EPA EFE jpg
Rareş Bogdan .  FOTO Mediafax
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock