Încă o decizie controversată iscă scandal în Polonia. Autoritățile vor să înregistreze toate femeile însărcinate

image
Autoritățile din Polonia vor să înregistreze în sistem toate femeile însărcinatefoto: Shutterstock

După ce autoritățile din Polonia au stârnit o indignare care a dus la multiple proteste de stradă din cauza interzicerii aproape totale a avorturilor, o nouă propunere ce se vrea legiferată a șocat populația. Ministerul Sănătății dorește să înregistreze toate femeile însărcinate.

Autoritățile cu competențe medicale din Polonia au anunțat o propunere care a stârnit furie în rândul cetățenilor: femeile însărcinate care beneficiază de servicii medicale ar urma să fie înregistrate în Sistemul Informațional Medical, transmit cei de la Politico.

Decretul eliberat luna trecută a fost făcut public zilele acestea de un deputat din opoziție.

Baza de date folosită pentru a stoca informații despre gravide ar oferi autorităților posibilitatea de a verifica dacă sarcinile ajung la termen. Polonezii se tem că acest sistem ar putea fi folosit pentru a urmări dacă o femeie a făcut avort.

Polonia a interzis aproape total avortul

Guvernul polonez a interzis aproape în totalitate avortul. Mai este permis doar în cazuri de viol, incest sau dacă viața femeii este pusă în pericol. Nu se mai pot face întreruperi de sarcină de cele care nu își doresc copii. 

De curând, oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de această nouă lege, după ce o tânără de doar 30 de ani a murit pentru că nu a putut face avort la timp. Aflată în a 22-a săptămână de sarcină, aceasta a decedat din cauza unui șoc septic. Familia ei spune că medicii au așteptat pentru ca inima fătului să nu mai bată pentru a interveni asupra ei, dar a fost prea târziu.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
juriul Te cunosc de undeva! jpg
vasile muraru alexandru arsinel png
george simion AUR jpg
Alexandru Arșinel și soția lui, Marilena / Foto via Click
1 cancer la san jpg jpeg
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP