Incident cutremurător în Chicago! Un băiat de 13 ani a fost împușcat mortal de un polițist


    Adolescentul a murit la câteva secunde după ce a fost împușcat de polițistSursă foto: Captură video
Adolescentul a murit la câteva secunde după ce a fost împușcat de polițistSursă foto: Captură video

Poliția din Chicago a publicat imagini filmate din momentul în care un băiat de 13 ani a fost împușcat mortal de un polițist. Incidentul s-a întâmplat la sfârșitul lunii trecute.

În 29 martie, polițișii îl urmăriseră pe Adam Toledo, de 13 ani, pe o alee, somându-l să se oprească și să arunce arma pe care o avea în mână. În filmare se poate observa că adolescentul apucase să arunce un obiect după un gard și să ridice mâinile. Împușcătura i-a fost fatală. Poliția a precizat că fusese chemată în zonă după ce au fost auzite focuri de armă.

Primarul Chicago Lori Lightfoot a catalogat joi, înaintea publicării imaginilor, drept ”de nesuportat” aceste cadre şi a îndemnat locuitorii la calm, în contextul în care tensiuni în centrul cărora se află violenţa poliţiştilor sunt deja puternice în Statele Unite.

Familia copilului împușcat a reacționat dur. ”Indiferent dacă Adam era un băiat de cor sau dacă era implicat într-o activitate deranjantă, realitatea este că mergea pe stradă fără să aibă o armă și a fost împuțcat”, a denunţat în faţa presei avocata familiei Toledo, Adeena Weiss-Ortiz.

Imaginile sunt ”oribile, traumatizante şi (constituie) o nouă amintire a epidemiei violenţei poliţiei de care continuăm să suferim în America şi a nevoii urgente de reformare a poliţiei”, a scris pe Twitter Ben Crump, avocatul familiei lui George Floyd.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
zodia care consuma alcool jpg
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg