Indiferența, boala grea care l-a ucis pe René Robert, în Paris

Fotograful René Robert a murit de hipotermie, la vârsta de 84 de ani, după ce a căzut pe o stradă din centrul Parisului, iar niciun trecător nu s-a oferit să-l ajute.

image

Celebrul fotograf, ucis de indiferența trecătorilor

Celebrul fotograf a lăsat mai multe lucrări importante despre arta și cultura flamenco a secolului al XX-lea. Datorită dragostei și cunoașterii culturii tradiției latine, aceasta a fost important un colaborator fidel al centrului Cervantes, un colaborator al Festivalului de Film Spaniol de la Nantes, locul unde expoziția „La camara a ritmo de flamenco” a fost prezentată, în 2019. De asemenea, fotograful și-a selectat lucrările cele mai emblematice "cu multă generozitate, dăruire şi dragoste pentru muncă", conform Institutului Cervantes.

Jurnalistul şi prietenul fotografului, Michel Mompontet, a transmis că acesta a fost ucis „de indiferență”, după ce acesta a zăcut preț de nouă ore pe străzile Parisului, deoarece nu se putea ridica. Chiar dacă trecătorii l-au observat, nicio persoană nu s-a oferit să-l ajute. Doar o persoană fără adăpost s-a oferit să apeleze la serviciile de urgență. Chiar și așa, viața acestuia nu a putut fi salvată, scrie Agerpres.

"Arta flamandă provine din mediul artistului. Fie prin cânt, baza acestei arte, chitară sau dans, ea ne aduce momente de bucurie, graţie, suferinţă resemnată sau furie, dar şi eleganţă, senzualitate şi, de multe ori, o mare profunzime", a declarat René Robert. 

Acesta s-a născut în 1936, în orașul Fribourg, iar el a fost un important cunoscător a culturii flamenco, portretizând diferiți artiști din această artă și cultură. Paco de Lucía, Camarón de la Isla, Sara Baras, Vicente Amigo, Eva Yerbabuena, Marina Heredia sau Estrella Morente, aceștia fiind printre artiștii pe care acesta i-a portretizat în timpul carierei sale.

Rene Robert și-a expus lucrările în numeroase expoziții recunoscute și apreciate la nivel internațional, în orașe precum Paris, Roma sau Luxemburg. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net