Înoată în apa înghețată să rămână frumoasă! O tânără ucraineancă șochează planeta

Incredibil, dar adevărat: are o voce cristalină și nu a mai răgușit de mai bine de șase ani pentru că se bălăcește în apa înghețată! Ucraineanca Lillia Salabai, de 31 de ani, este convinsă că cel mai bun tratament de înfrumusețare și de întărire a imunității este înotul în apa de 6-8 grade Celsiuscraineanca de 31 de ani  nu șteaptă vara să 

Ucraineanca de 31 de ani, nu ștteaptă vara să iasă la bălăceală - foto: Profimedia
Ucraineanca de 31 de ani, nu ștteaptă vara să iasă la bălăceală - foto: Profimedia

Liliia Salabai de 31 de ani, din orașul ucrainean Kremenciuk, a devenit un fenomen mondial după ce a postat câteva fotografii din timpul îmbăierii ei în apele înghețate. Tânăra cântăreață este convinsă că apa extraordinar de rece îi întărește imunitatea și o ajută să rămână la fel de tânără și frumoasă și din anul 2015 ea înoată în fiecare iarnă. ”Încă din copilărie am fost fascinată de oamenii care intrau dezbrăcați în apa rece de Bobotează. M-am temut inițial să le urmez exemplul, dar în anul 2015 mi-am luat inima în dinți și am intrat în apele înghețate ale râului Nipru”, a povestit ea pentru Caters.

Paralizată timp de 30 de minute

Prima experiență a fost una incredibilă și Liliia a povestit că nu și-a mai simțit mâinile și picioarele timp de 30 de minute. Însă a doua zi a intrat iar în apă și a înotat timp de trei minute. ”Sunt o persoană extrem de activă și iubesc sportul. Sunt convinsă că apa rece îmi întărește organismul și combate efectele îmbătrânirii. Datorită ei nu am nevoie să merg la saloanele de înfrumusețare și să fac tratamente costisitoare împotriva celulitei și să țin un regim alimentar draconic pentru a nu mă îngrășa. Înotul în apa rece mă ajută să rămân tânără și frumoasă”, a subliniat Lillia. Ea recunoaște că practică înotul și pe timpul verii, dar susține că ”nu se compară cu senzația de eliberare pe care o simte după ce iese din apa înghețată”.

Ce spun specialiștii despre terapia cu apă înghețată?

Conform studiilor realizate în urmă cu 10 ani în Suedia, terapia cu apă înghețată întărește sistemul imunitar, reduce inflamația din corp și durerea musculară. Aceste efecte sunt o consecință a faptului că apa rece produce vasoconstricția, fapt ce determină reducerea fluxului de sânge în anumite regiuni ale corpului. Terapia cu apă rece este recomandată inclusiv sportivilor de performanță, bolnavilor cronici de stres și anxietate, dar și celor cu afecțiuni pulmonare. Mai mult decât atât, studii realizate în urmă cu aproximativ opt ani în Australia au arătat că terapia cu apă realizată în apă de 0-10 grade timp de 1-5 minute, are efecte miraculoase crescând imunitatea antitumorală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net