Invenţiile din 2016 vor schimba lumea

simeon stalpnicul png
Aceste invenții vor schimba omenireaFoto: Twitter

Ca în fiecare an, revista americană „Time” a realizat topul celor mai importante salturi tehnologice făcute de omenire în acest an. Datorită lor, lumea se va schimba radical. Iată principalele realizări ale inteligenţei umane şi oamenii din spatele lor.

Becul zburător – 349 $

simeon stalpnicul png
Foto: Twitter

De când era mic inventatorul Simon Morris visa să creeze obiecte folositoare care să zboare. La un moment dat a transformat un skateboard în placă zburătoare, dar nu a dus proiectul la bun sfârşit. Acum a inventat becul zburător care foloseşte electromagnetismul pentru a levita deasupra unui piedestal.

Casca pliabilă – 119 $

simeon stalpnicul png
Foto: Twitter

Ca mulţi biciclişti, Jeff Woolf s-a lovit de câteva ori de caldarâm. Şi pentru că a realizat cât de importantă este casca atunci când dai la pedale a muncit să inventeze o cască comodă pentru oricine. Casca realizată din plastic multistratificat “ambalează” perfect craniul şi se poate plia pentru a fi depozitată într-un rucsac sau într-o geantă de serviciu. E neagră în ton cu hainele de birou.

Şireturile care se leagă singure – 720 $

simeon stalpnicul png
Foto: Twitter

Au fost inventate şi lansate în producţie de firma de încălţăminte sportivă Nike. Uită de vremurile când îţi înnodai degetele sau îţi obligai părinţii să te descalţe cu foarfeca. Pantofii sport Nike Hyperadapt par a fi desprinşi din filmul « Înapoi în viitor » cu Michael J. Fox. De cum i-ai pus în picioare, un senzor aflat pe talpă strânge la intensitatea necesară încălţămintea şi tu nu mai înnozi nimic.

Creioane de cannabis – 100 $

simeon stalpnicul png
Foto: Twitter

În multe state din America, marijuana a devenit legală. Tot ce îţi trebuie este o reţetă de la medic şi există farmacii de unde poţi cumpăra produse pe bază de cannabis. Compania Hmbldt, din California a lansat creioanele cu cannabis recomandate medical împotriva migrenelor, stresului, stprilor de anxietate, insomniilor şi durerilor de orice natură. Din păcate, ele se vând doar În statul California.

Deşteptărorul suprem – 149 $

simeon stalpnicul png
Foto: Twitter

Dacă îl vezi zici că este un glob căzut din pomul de Crăciun. Dar nu este deloc aşa. Acest gadget te trezeşte exact cum îţi place în fiecare dimineaţă, îţi urmăreşte programul din timpul zilei conectându-se la telefonul tău mobil, luminează când adormi, reglează aerul din cameră şi stabilizează nivelul de umiditate pentru a-ţi asigura somnul perfect. A fost inventat de James Proud, de la firma Sense.

Cauciucurile 360 de grade – prototip

simeon stalpnicul png
Foto: Twitter

Te stresează parcările strânse în spaţii mici? Scapă de coşmar cu ajutorul noilor cauciucuri inventate de firma Goodyear. Eagle 360 au fst create pentru maşinile viitorului care se vor putea mişca în 360 de grade. Sebastien Fontaine de la Goodyear susţine că aceste anvelope ale viitorului nu numai că asigură o mobilitate excelentă, dar sunt concepută să nu facă pană niciodată.

Periuţa de dinţi inteligentă – 30 $

simeon stalpnicul png
Foto: Twitter

Puţini dintre noi îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la trei luni, aşa cum cer legile elementare de igienă. Însă la nivel mondial şi îndeosebi în SUA, igiena orală e la loc de cinste. De aceea inventatorul Simon Enever şi partenerul său Bill May au inventat periuţa Quip. Aceasta anunţă când periajul e complet (după 30 de sencunde) şi cere să fie mutată pe alt dinte, bateria rezistă mai mult şi periuţa « strigă » după tine să te speli pe dinţi.

FotoJet jpg
Ioana Petric jpg
cub loredana groza png
Regina Elisabeta
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
militar pedofil jpeg
BeFunky collage (12) jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
Masini cu rusi care fug de inrolare asteaptă să intre în Georgia FOTO Profimedia
fabrica de zahar ludus foto msnews.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
rabla 0 jpeg
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg