Iohannis și Trump s-au contrazis pe tema vizelor, chiar în fața jurnaliștilor

Ultima actualizare:

    Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a fost considerată un succesFoto: Facebook
Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a fost considerată un succesFoto: Facebook

Întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Klaus Iohannis, alături de conferința de presă a celor doi lideri au fost presărate cu momente care au devenit știri importante în presa de peste Ocean, dar și la noi.

Unul dintre subiectele asupra cărora s-a insistat în presă a fost cel al vizelor. Președintele României a spus, înaintea vizitei în SUA, că va deschide această problemă, în încercarea de a ne include țara în programul Visa Waiver, ce oferă intrare liberă pentru cetățeni în SUA, pentru o perioadă de 90 de zile sau mai scurtă.

La conferința de presă susținută de Iohannis și Trump, reporterii români au întrebat dacă s-a discutat despre acest aspect. Liderul român s-a grăbit să spună da, dar magnatul american devenit al 70-lea președinte al Americii a preluat rapid cuvântul și a negat o asemenea discuție: "Nu am discutat, dar în mod cert vom discuta" .

Iohannis, însă, l-a contrazis pe Donald Trump: "Am menţionat acest aspect, dar l-am menţionat şi în timpul altor întâlniri pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în SUA. Tot mai mulţi oameni vin din România în SUA, unii vin ca turişti, unii vin pentru afaceri, cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajaţi. Aşa că problema vizelor ar putea fi important să o discutăm şi probabil că vom avansa în această privinţă".

Trump a fost luat prin surprindere și s-a uitat puțin ciudat la omologul său. Pe Internet au apărut degrabă comentarii la adresa acestei contraziceri, iar memoria președintelui SUA a fost asemănată cu cea a peștelui uituc, Dory, din desenele animate în care este personaj principal.

Question: Were visa waivers discussed?Pres. Trump: "We didn't discuss it."Romanian Pres. Iohannis: "Yes ... I mentioned this issue." pic.twitter.com/uxoruG2wvP— NBC Nightly News (@NBCNightlyNews) 9 iunie 2017

Question: Were visa waivers discussed?

Pres. Trump: "We didn't discuss it."

Romanian Pres. Iohannis: "Yes ... I mentioned this issue." pic.twitter.com/uxoruG2wvP

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net