Iranul lansat rachete balistice drept avertisment la adresa Israelului

Iranul a tras, vineri (24 decembrie) mai multe rachete balistice, după cinci zile de exerciţii militare care constituie un avertisment la adresa Israelului, potrivit generarilor iranieni. Marea Britanie a condamnat folosirea de către Iran a unor rachete balistice.

Iran a lansat rachete balistice AFP PHOTO / IRAN'S REVOLUTIONARY GUARD VIA SEPAH NEWS
Iran a lansat rachete balistice AFP PHOTO / IRAN'S REVOLUTIONARY GUARD VIA SEPAH NEWS

«Aceste exerciţii au fost concepute pentru a răspunde ameninţărilor proferate în ultimele zle de regimul sionist. Şaisprezece rachete au vizat şi aneantizat ţinta aleasă În acest exerciţiu s-a desfăşurat o parte dintre sutele de rachete iraniene capabile să distrugă o ţară care ar îndrăzni să atace Iranul», a declarat la televiziunea de stat generalul Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al Forţelor armate iraiene, referindu-se la Israel, inamicul său declarat.

Operațiunea 

De asemenea, Comandantul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, generalul Hossein Salami, a afirmat că ”exerciţiul militar intitulat «Marele Profet» este un avertisment serios adresat conducătorilor regmului sionist. Dacă fac cea mai mică greşeală, le vom tăia mâna”.

Reacția Marii Britanii după lansarea rachetelor balistice de către Iran

Regatul Unit al Marii Britanii a condamnat gestul Iranului de a folosi rachete balistice. Oficialii britanici spun că Iranul a încălcat Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. Conform acestei rezoluții, Iranul nu are voie să lanseze rachete balistice, care pot fi dotate cu arme nucleare. Marea Britanie consideră gestul drept amenințare la adresa securității regionale și internaționale.

«Este o încălcare flagrantă a Rezoluţiei 2231 a Consliului de Securitate al ONU, care cere care Iranul să nu întreprindă nicio activitate legată de rachete balistice, care pot fi dotate cu arme nucleare, inclusiv lansări care folosesc tehnologia rachetelor balistice. Aceste acţiuni consttuie o ameninţare la adresa securităţii regionale şi internaţionale, iar noi îndemnăm Iranul să-şi înceteze imediat activităţile», a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net