Iranul lansat rachete balistice drept avertisment la adresa Israelului

Iranul a tras, vineri (24 decembrie) mai multe rachete balistice, după cinci zile de exerciţii militare care constituie un avertisment la adresa Israelului, potrivit generarilor iranieni. Marea Britanie a condamnat folosirea de către Iran a unor rachete balistice.

Iran a lansat rachete balistice AFP PHOTO / IRAN'S REVOLUTIONARY GUARD VIA SEPAH NEWS
Iran a lansat rachete balistice AFP PHOTO / IRAN'S REVOLUTIONARY GUARD VIA SEPAH NEWS

«Aceste exerciţii au fost concepute pentru a răspunde ameninţărilor proferate în ultimele zle de regimul sionist. Şaisprezece rachete au vizat şi aneantizat ţinta aleasă În acest exerciţiu s-a desfăşurat o parte dintre sutele de rachete iraniene capabile să distrugă o ţară care ar îndrăzni să atace Iranul», a declarat la televiziunea de stat generalul Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al Forţelor armate iraiene, referindu-se la Israel, inamicul său declarat.

Operațiunea 

De asemenea, Comandantul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, generalul Hossein Salami, a afirmat că ”exerciţiul militar intitulat «Marele Profet» este un avertisment serios adresat conducătorilor regmului sionist. Dacă fac cea mai mică greşeală, le vom tăia mâna”.

Reacția Marii Britanii după lansarea rachetelor balistice de către Iran

Regatul Unit al Marii Britanii a condamnat gestul Iranului de a folosi rachete balistice. Oficialii britanici spun că Iranul a încălcat Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. Conform acestei rezoluții, Iranul nu are voie să lanseze rachete balistice, care pot fi dotate cu arme nucleare. Marea Britanie consideră gestul drept amenințare la adresa securității regionale și internaționale.

«Este o încălcare flagrantă a Rezoluţiei 2231 a Consliului de Securitate al ONU, care cere care Iranul să nu întreprindă nicio activitate legată de rachete balistice, care pot fi dotate cu arme nucleare, inclusiv lansări care folosesc tehnologia rachetelor balistice. Aceste acţiuni consttuie o ameninţare la adresa securităţii regionale şi internaţionale, iar noi îndemnăm Iranul să-şi înceteze imediat activităţile», a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office.

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub anamaria prodan png
cub cristina spătar png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg
ciprian pian duduianu jpg
viteza austria politia jpg
Vladimir Putin jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
FotoJet jpg