Noua variantă Omicron: Israel devine prima țară care își închide complet granițele. Ce se întâmplă în alte state

image
Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilorfoto: Shutterstock

Noua tulpină africană pune pe jar autoritățile din întreaga lume. Guvernul israelian interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor, ca parte a eforturilor de a stopa răspândirea noii variante a coronavirusului, Omicron, după ce a fost confirmat în ţară un caz şi alte şapte sunt investigate.

Cabinetul israelian desemnat să se ocupe de coronavirus a avut o întâlnire de trei ore, sâmbătă noaptea, şi a stabilit o serie de noi restricţii, 

potrivit Jerusalem Post, citat de News.ro. Pentru moment, toţi cei care se întorc din orice ţară - inclusiv cetăţeni israelieni vaccinaţi - vor rămâne în izolare pentru trei zile. Cei care călătoresc vor fi testaţi la aeroport şi li se va cere un test PCR în a treia zi, putând ieşi din izolare doar dacă rezultatul este negativ. Israelienii nevaccinaţi vor fi izolaţi timp de şapte zile sub rezerva unui test cu rezultat negativ. Orice cetăţean străin care reuşeşte să obţină permisiunea de a intra în Israel va trebui să se izoleze într-un hotel administrat de stat în acest scop.

Măsuri drastice luate de guvernul israelian

  • Guvernul a decis sâmbătă că aproximativ 50 de ţări de pe continentul african vor fi etichetate cu roşu.
  • Cabinetul a fost de acord că, înainte de a părăsi Israelul, călătorilor li se va cere să declare pe site-ul web al Ministerului Sănătăţii că nu călătoresc într-una dintre aceste ţări interzise. Călătoria fără permisiune ar putea duce la o amendă de 5.000 shekel (n.r. aproape 1400 de euro).
  • Israelienii care se întorc din ţările etichetate cu roşu vor fi cazaţi la un hotel până la obţinerea unui rezultat negativ. Călătorii care sunt testaţi negativ la hotel vor avea permisiunea de a pleca după o săptămână de izolare în aşteptarea unui al doilea test negativ. Cei care sunt testaţi pozitiv vor rămâne în hotel.
  • Guvernul a redus şi numărul minim de persoane care pot fi prezente la un eveniment fără a necesita un Green Pass, de la 100 la 50 de persoane. Toate celelalte evenimente de Hanuka se vor desfăşura conform planificării, conform planului Green Pass.

Două cazuri depistate în Regatul Unit

Două persoane s-au contaminat cu varianta SARS-CoV-2 Omicron în Regatul Unit, anunţă sâmbătă ministrul britanic al Sănătăţii Sajid Javid, relatează BBC News. Cele două cazuri au fost depistate de către Agenţia britanică de securitate sanitară (HSA) la Chelmsford, în Essex, şi la Nottingham, precizează el. Cele două cazuri din Regatul Unit au legătură cu călătorii în Africa, a anunţat Javid.

Primul caz cu varianta Omicron a fost depistat în Italia

Un prim caz cu varianta Omicron a coronavirusului a fost depistat în Italia, a anunţat sâmbătă Institutul Superior de Sănătate (ISS), care depinde de guvernul italian, scrie AFP, potrivit News.ro. "Proba pozitivă" a fost depistat la un pacient care a venit din Mozambic, a precizat ISS într-un comunicat. "Pacientul şi membrii familiei sale se simt bine". Italia, care a plătit un preţ mare cu mai mult de 133.000 de morţi de la începutul pandemiei, înregisrează de mai multe zile peste 10.000 de noi cazuri zilnic (12.877 sâmbătă). 

Germania a confirmat primele două cazuri

Şi Germania a confirmat, sâmbătă, primele două cazuri de contaminare cu varianta Omicron a Covid-19, la călători care au sosit din Africa de Sud pe aeroportul din Munchen, au anunţat autorităţile locale. "Două cazuri suspecte ale noii variante a coronavirusului Omicron, clasată ca variantă îngrijorătoare de OMS, au fost confirmate în Bavaria", a declarat într-un comunicat Ministerul Sănătăţii din acest land din sudul Germaniei. 

Tulpina B.1.1.529, cea mai contagioasă variantă Covid de până acum

Varianta B.1.1.529, numită Omicron, este foarte contagioasă și are 32 de mutații. Dr. Tom Peacock, virusolog la Imperial College, este cel care a constatat primul răspândirea variantei din Botswana și a descris combinația de mutații drept „oribilă”. Acesta a avertizat că poate deveni „mai rea decât aproape orice altă variantă”, inclusiv Delta. Oamenii de știință au spus totuși că numărul mare de mutații ar putea lucra împotriva tulpinii și ar putea să o facă „instabilă”, împiedicând o răspândire mai mare.

Citește și:

Primul caz de infectare cu noua varianta Covid în Europa, descoperit în Belgia: o femeie revenită din Egipt, nevaccinată

Moderna va dezvolta o doză de vaccin specifică pentru noua variantă Omicron

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
cub botez tort liam png
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
reghe corina caciuc jpeg
Lukasenko primit de Putin la Soci FOTO EPA EFE jpg
000 9P722Y jpg
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg