Revoluționarul designer Issey Miyake a murit la 84 de ani

Legendarul creator de modă, de origine japoneză, Issey Miyake, a murit la vârsta de 84 de ani, a anunțat compania sa. Acesta a supraviețuit bombei atomice de la Hiroshima, aspect care i-a influențat foarte mult creațiile.  

image
Revoluționarul designer Issey Miyake a murit la 84 de ani

Cunoscut pentru stilurile și parfumul său inovator, Miyake a construit un brand de modă global, care a inclus și crearea celebrelor pulovere negre cu guler purtate mereu de Steve Jobs.

Miyake s-a făcut remarcat de-a lungul carierei sale în domeniul fashion pentru îmbinarea tehnicilor inovatoarea cu cele tradiționale. El a murit vineri de cancer la ficat, iar o înmormântare privată a avut deja loc, relatează presa japoneză.

Născut la Hiroshima în 1938, Miyake avea doar șapte ani când orașul a fost devastat de o bombă atomică aruncată de Statele Unite. Mama lui a murit din cauza expunerii la radiații trei ani mai târziu.

Când închid ochii, încă văd lucruri pe care nimeni nu ar trebui să le experimenteze”, a scris el într-un articol din New York Times în 2009, adăugând că preferă să se gândească la lucruri „care pot fi create, nu distruse și care aduc frumusețe și bucurie”.

Miyake ar fi vrut să fie dansator sau atlet când era tânăr, dar asta s-a schimbat după ce a citit revistele de modă ale surorii sale. A studiat designul grafic la o universitate de artă din Tokyo, apoi s-a mutat la Paris în anii 1960, unde a lucrat cu celebri designeri de modă Guy Laroche și Hubert de Givenchy.

S-a mutat la New York pentru o scurtă perioadă de timp, înainte de a se întoarce la Tokyo în 1970 pentru a deschide Miyake Design Studio.

În anii 1980, el a fost celebrat ca unul dintre cei mai revoluționari designeri din lume, deoarece lucra cu materiale neobișnuite, cum ar fi plasticul sau metalul, dar și materiale tradiționale japoneze, cum ar fi hârtia. 

„Designul trebuie să exprime speranța”

El a primit prestigiosul Premiu Kyoto pentru dedicarea sa pentru arte în 2006 și a primit Ordinul Culturii în 2010 pentru „realizări remarcabile” în cultura și artele Japoniei.

Designul trebuie să exprime speranța”, a spus celebrul Issey Miyake, referindu-se la rolul modei în viața oamenilor. 

Mulți nu cunosc copilăria lui traumatizantă, deoarece Miyake însuși nu a vorbit despre asta până în ultimii ani, deoarece nu voia să fie cunoscut drept „designerul care a supraviețuit bombei atomice”.

Poate că Miyake a ales să nu vorbească despre asta multă vreme, dar designerul revoluționar al Japoniei ne-a părăsit cu o zi înainte de aniversarea a 77 de ani de la bombardamentul orașului său natal.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Prințul Harry și Meghan Markle png
Institutul National de Statistica Foto Facebook
BLUE AIR  zbor suspendat FOTO INQUAM Photos Octav Ganea
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)