Joe Biden, către Donald Trump, la dezbaterea finală: «Eşti cel mai rasist preşedinte din istoria modernă a SUA»

image
În 3 noiembrie va fi ales noul președinte al SUA. Americanii au de ales între Donald Trump și Joe Bidenfoto: Getty Images

În 3 noiembrie, americanii își aleg președintele următorilor patru ani. Ei au de ales între actualul șef al statului, controversatul Donald Trump, și Joe Biden, fostul vicepreședinte din "epoca" Barack Obama. În dezbaterea finală care a avut loc între cei doi candidați "s-au aruncat săgeți" și acuzații care mai de care mai fondate sau nu. Dacă democratul Biden i-a reproșat lui Trump că nu a gestionat corect criza COVID-19, acesta din urmă și-a atacat contracandidatul pe tema familiei și a corupției.

”Cineva care este responsabil de atât de multe decese nu ar trebui să rămână preşedinte al Statelor Unite”, a afirmat Biden, cu referire la faptul că în SUA au murit peste 221.000 de persoane din cauza coronavirusului.

Donald Trump s-a străduit să nu mai fie la fel de agresiv cu rivalul său, dar a fost mai ofensiv decât candidatul democrat, pe care a încercat să îl atace pe subiectul suspiciunilor de corupție care planează asupra fiului său, Hunter Biden, în legătură cu o afacere din Ucraina. În schimb, Biden a atras atenția că Trump ia bani de la Rusia și China.

Cei doi au mai avut dispute legat de sistemul sanitar, politica faţă de China, relația cu Kim Jong-un şi rasism, Biden afirmând că Trump este unul dintre cei mai rasişti preşedinţi din istorie și că alimentează acest tip de comportament.

„Nimeni nu a făcut mai mult pentru persoanele de culoare decât am făcut eu, nici chiar Abraham Lincoln”, a replicat actualul președinte, subliniind și că este "cea mai puțin rasistă persoană din încăpere."

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
cub anamaria prodan bebeto png
Charles si regina Elisabeta a II-a
Scandal în Parlament FOTO: Captură Video George Simion
WhatsApp Image 2022 09 27 at 17 13 33 jpeg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg