Julian Assange, în pericol de moarte în închisoare: «Are nevoie de o evaluare medicală!»

Ultima actualizare:

    Julian Assange este deţinut la închisoarea de maximă securitate din BelmarshFoto: Getty
Julian Assange este deţinut la închisoarea de maximă securitate din BelmarshFoto: Getty

Peste 60 de medici și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu starea de sănătate a fondatorului WikiLeaks, într-o scrisoare deschisă publicată luni (25 noiembrie). Julian Assange (48 de ani) este deținut la Londra și amenințat că va fi extrădat în SUA, unde este acuzat de spionaj.

Scriem această scrisoare în calitate de medici, pentru a ne exprima profunda noastră îngrijorare cu privire la starea de sănătate fizică şi mentală a lui Julian Assange", notează medicii, potrivit Digi24. Scrisoare lor vine după raportul ONU pentru tortură, unde Nils Melzer a afirmat, la începutul lunii noiembrie, că viața lui Assange este în pericol. Doctorii și-au exprimat îngrijorarea și și-au dorit să atragă atenția opiniei publice și a lumii asupra „acestei situații grave”.

„Suntem de părere că domnul Assange are nevoie de urgenţă de o evaluare medicală asupra stării sale de sănătate fizică şi psihologică. Ne temem cu adevărat, în baza elementelor actuale disponibile, că Assange ar putea muri în închisoare”, au declarat doctorii care profesează în diferite ţări: SUA, Australia, Regatul Unit sau Suedia.

Julian Assange a publicat zeci de mii de documente secrete ale Pentagonului

Julian Paul Assange este un ziarist australian, editor și activist pe internet. Este cunoscut drept purtătorul de cuvânt și editorul-șef al WikiLeaks, site ce prezintă scurgeri de informații.

Americanii îi reproşează că a pus în pericol unele dintre sursele lor în momentul publicării, în 2010, a 250.000 de telegrame diplomatice şi circa 500.000 de documente confidenţiale cu privire la activităţile armatei americane în Irak şi în Afganistan. WikiLeaks a publicat imagini secrete luate de pe serverele Pentagonului, cu echipajul unui elicopter american tragând asupra unor civili, printre care şi reporteri Reuters, confundaţi cu insurgenti irakieni. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net