Locul unde Coreea de Nord testează bombe nucleare riscă să facă implozie. Consecinţele sunt catastrofale

Ultima actualizare:

    Una dintre rachetele pe care le-a lansat Coreea de Sud, ca reacție la acțiunile liderului Kim Jong Un Foto: Getty
Una dintre rachetele pe care le-a lansat Coreea de Sud, ca reacție la acțiunile liderului Kim Jong Un Foto: Getty

Dictatorul nord coreean Kim Jong-Un și-ar putea conduce propriul propor spre moarte, conform spuselor unui cercetător chinez. Numeroasele testări ale arsenalului deținut de armata nord coreeană au slăbit rezistența structurii în care se desfășoară probele și au crescut riscul de implozie al acesteia. Dacă implozia s-ar produce, radiația nucleară s-ar putea dispersa în întreaga regiune.

Conform The Independent, zona muntoasă în care are loc testarea armamentului nord corean prezintă un risc ridicat de prăbușire din cauza expunerii repetate la șocurile seismice create de exploziile numeroase. Situl Punggye-ri a fost locația în care s-au desfășurat ultimele cinci teste. Cercetătorul chinez susține că încă o detonare ar fi de ajuns ca întregul munte să se prăbușească în întregime. Radiația nucleară produsă de prăbușirea muntelui  ar ajunge până pe teritoriul Chinei, potrivit spuselor lui Wang Naiyan, angajat al Societății Nucleare Chineze. Cu cât mărimea bombelor este mai mare, cu atât riscul ca muntele să se prăbușescă crește mai mult.  

simeon stalpnicul png

Ambasadorul  Statelor Unite ale Americii din cadrul Națiunilor Unite, Nikki Haley, a declarat că, prin ultimul test nuclear care a avut loc duminică, liderul Kim Jong-Un nu a făcut altceva decât să forțeze începerea unui război.  Phenian-ul a spus că a detonat o bombă termonucleară care ar fi putut intra, cu lejeritate, într-o rachetă balistică intercontinentală.  Există zvonuri conform cărora o rachetă balistică a fost mutată astăzi dimineață în regiunea estică a Coreei de Nord.

Testul pe care l-a desfășurat Coreea de Nord a avutca rezultat reacția neîntârziată a Coreei de Sud, care și-a îmbunătățit considerabil capacitatea militară. Washington-ul cât și Seoul-ul au fost de acord să ridice interdicția în ceea ce privește lansarea bombelor sud coreene în vederea verificării puterii de acțiune a acestora, conform declarațiilor biroului prezidențial sud coreean.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net