Manifestaţii de amploare în S.U.A, împotriva armelor de foc. Milioane de oameni au ieşit în stradă

simeon stalpnicul png
500.000 de protestatari s-au adunat în Washington Foto: Twitter

Sâmbătă, 24 martie, au avut loc manifestaţii împotriva armelor de foc în peste 800 de oraşe din SUA şi din lume. Cel mai mare număr de participanţi a fost înregistrat la Washington unde peste o jumătate de milion de oameni au solicitat un control mai strict privind deţinerea armelor.

La manifestaţii au participat sute de mii de oameni, indiferent de vârstă. Printre vedetele care s-au implicat în acest protest s-au numărat Paul McCartney, George Clooney, Amal Clooney, Kim Kardashian, Kayne West, Paul McCartney a făcut o declaraţie foarte sensibilă şi a precizat că participarea sa la această mişcare socială are o însemnătate aparte având în vedere că prietenul său John Lennon a fost ucis la mică distanţă de locul în care avea loc demonstraţia. George Clooney şi soţia sa au donat 500.000 de dolari pentru a contribui la finanţarea marşului. "Familia noastră va fi prezentă la 24 martie alături de această generaţie incredibilă de tineri veniţi din toată ţara şi, în numele copiilor noştri Ella şi Alexander, vom face o donaţie de 500.000 de dolari pentru a ajuta la finanţarea acestui eveniment capital. Viaţa copiilor noştri depinde de asta", a fost mesajul scris de Clooney la scurt timp după ce a avut loc atacul din Florida. 

simeon stalpnicul png
Paul McCartney a participat la protestul din New York Foto:Getty

Conform unei petiţii de pe platforma online a evenimentului, organizatorii au trei cereri principale: aprobarea unei legi care interzice armele de asalt care sunt folosite de obicei în atacurile cu arme de foc, oprirea vânzării încărcătoarelor cu capacitate mare şi corectarea erorilor din procesul de verificare a antecedentelor celor care cumpără arme şi implementarea unor legi care cer o verificare pentru fiecare achiziţie de armă, inclusiv pentru cele cumpărate online sau la târguri de arme.

Marşul a fost organizat de adolescenţii care au supravieţuit atacului de pe 14 februarie de la un liceu din Parkland, Florida, care s-a soldat cu moartea  a 17 elevi şi profesori. Unii dintre supravieţuitori au luat cuvântul. Marşul s-a extins dincolo de graniţele Americii. Dovada acestui fapt este o tânără din Boston care urmează facultatea în Copenhaga şi care a decis să se alăture cauzei. „Mişcarea este una internaţională, trece peste graniţe, etnie, gen sau afilieri politice. M-am săturat de politicieni care sunt fideli celor care susţin armele. Este destul. Fratele meu mai mic nu a mai putut merge la şcoală deoarece s-au anulat cursurile după mai multe ameninţări de atacuri ... nu este normal, este destul”, a declarat ea, potrivit Adevărul. 

simeon stalpnicul png
Elevii au protestat împotriva violenţei în şcoli şi au cerut reglementarea controlului armelor Foto:Getty

Casa Albă a salutat gestul tinerilor şi iniţiativa de care au dat dovadă şi a emis un comunicat de presă. „Salutăm tinerii americani curajoşi care îşi exercită drepturile prevăzute în primul amendament al Constituţiei. Siguranţa copiilor noştri este o prioritate pentru preşedinte şi tocmai de aceea el a făcut apel către Congres să aprobe Legea pentru Oprirea Violenţei în Şcoli. În plus, vineri, Departamentul pentru Justiţie a emis ordinul ca dispozitivele care permit tragerea cu un număr ridicat de gloanţe în acelaşi timp să fie interzise, ducând mai departe angajamentul preşedintelui de a interzice dispozitivele care transformă armele legale în mitraliere ilegale”.  

cub florin zamfirescu png
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub bromania png
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
Robbie Williams Spice Girls
burkina faso FOTO EPA
Explozie Girona FOTO EL MUNDO webp
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg