Revolte în Franța, contra certificatului verde. Incidente cu forțele de ordine

Mii de persoane protestează în Franţa, sâmbătă, contra politicii sanitare a guvernului. Cea mai mare manifestaţie este aşteptată la Paris, sub egida fostului FN Florian Philippot.

Manifestații în Franța. Foto: Profimedia
Manifestații în Franța. Foto: Profimedia

Incidente au avut loc între manifestanţi şi forţele de ordine la Paris. Gaze lacrimogene au fost folosite, scrie Le Parisien, citat de News.ro.

La Toulouse, situaţia este tensionată, potrivit aceluiaşi ziar. Manifestanţii scandează împotriva politicii sanitare a guvernului şi pe străzile din oraş sunt revolte între unii manifestanţi şi forţele de ordine. 

Aproape 2.000 de manifestanţi la Marsilia. Ei s-au adunat în Vieux-Port, înainte de a porni spre oraş, potrivit France Bleu Provence.

Emmanuel Macron i-a declarat drept "iresponsabili" pe nevaccinați

La Montpellier, protestatarii s-au adunat în faţa Prefecturii şi au încercat să urce pe porţile clădirii, relatează France Bleu Hérault. Forţele de securitate au evacuat piaţa cu gaze lacrimogene.

Protestele au izbucnit în contextul declaraţiilor preşedintelui Emmanuel Macron, care i-a catalogat drept „iresponsabili” pe cei care nu se vaccinează.  În opinia sa, aceştia sunt nişte „cetăţeni” pe care s-a angajat să-i „calce pe nervi până la capăt” prin strategia sa anticovid. 

Le cortège a pris de l’ampleur et va franchir la Seine, au son du Paris en colère de Mireille Mathieu. #manif8janvier pic.twitter.com/fD3ybnmYg8

— Pierre Bouvier (@pibzedog) January 8, 2022

Preşedintele francez Emmanuel Macron declara ziarului Le Parisien că un nevaccinat este ”iresponsabil”

"A fi cetăţean înseamnă să ai drepturi şi oblijgaţii. Mai întîi obligaţii (...). Conceptul de libertate este agitat azi de către unii dintre compatrioţii noştri pentru a spune că «eu am libertatea să nu mă vaccinez» se opreşte acolo unde încalcă libertatea celuilalt, unde viaţa celuilalt este pusă în pericol”, a declarat el.

În ceea ce preveşte dorinţa sa de a le ”freca ridichea” (”emmerder” în franceză) nevaccinaţilor, Macron subliniază că ”nu mă pot emoţiona pe tema unor forme de exprimare care par familiare, pe care mi le asum în întregime”.

Opoziţia şi candidaţii la preşedinţie i-au reproşat faptul că stigmatizează cinci milioane de francezi refractari, însă şeful statului nu se abate de la această linie.

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub horoscop bani
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg