Revolte în Franța, contra certificatului verde. Incidente cu forțele de ordine

Ultima actualizare:

Mii de persoane protestează în Franţa, sâmbătă, contra politicii sanitare a guvernului. Cea mai mare manifestaţie este aşteptată la Paris, sub egida fostului FN Florian Philippot.

Manifestații în Franța. Foto: Profimedia
Manifestații în Franța. Foto: Profimedia

Incidente au avut loc între manifestanţi şi forţele de ordine la Paris. Gaze lacrimogene au fost folosite, scrie Le Parisien, citat de News.ro.

La Toulouse, situaţia este tensionată, potrivit aceluiaşi ziar. Manifestanţii scandează împotriva politicii sanitare a guvernului şi pe străzile din oraş sunt revolte între unii manifestanţi şi forţele de ordine. 

Aproape 2.000 de manifestanţi la Marsilia. Ei s-au adunat în Vieux-Port, înainte de a porni spre oraş, potrivit France Bleu Provence.

Emmanuel Macron i-a declarat drept "iresponsabili" pe nevaccinați

La Montpellier, protestatarii s-au adunat în faţa Prefecturii şi au încercat să urce pe porţile clădirii, relatează France Bleu Hérault. Forţele de securitate au evacuat piaţa cu gaze lacrimogene.

Protestele au izbucnit în contextul declaraţiilor preşedintelui Emmanuel Macron, care i-a catalogat drept „iresponsabili” pe cei care nu se vaccinează.  În opinia sa, aceştia sunt nişte „cetăţeni” pe care s-a angajat să-i „calce pe nervi până la capăt” prin strategia sa anticovid. 

Le cortège a pris de l’ampleur et va franchir la Seine, au son du Paris en colère de Mireille Mathieu. #manif8janvier pic.twitter.com/fD3ybnmYg8

— Pierre Bouvier (@pibzedog) January 8, 2022

Preşedintele francez Emmanuel Macron declara ziarului Le Parisien că un nevaccinat este ”iresponsabil”

"A fi cetăţean înseamnă să ai drepturi şi oblijgaţii. Mai întîi obligaţii (...). Conceptul de libertate este agitat azi de către unii dintre compatrioţii noştri pentru a spune că «eu am libertatea să nu mă vaccinez» se opreşte acolo unde încalcă libertatea celuilalt, unde viaţa celuilalt este pusă în pericol”, a declarat el.

În ceea ce preveşte dorinţa sa de a le ”freca ridichea” (”emmerder” în franceză) nevaccinaţilor, Macron subliniază că ”nu mă pot emoţiona pe tema unor forme de exprimare care par familiare, pe care mi le asum în întregime”.

Opoziţia şi candidaţii la preşedinţie i-au reproşat faptul că stigmatizează cinci milioane de francezi refractari, însă şeful statului nu se abate de la această linie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net