Manifestaţii la Paris, după ce 80 de morminte aparţinând evreilor au fost vandalizate

image
Peste 80 de mormite au fost vandalizate şi marcate cu semnul svasticii Foto: captură video

Mii de persoane au participat marţi seară, 19 februarie, la o manifestaţie împotriva antisemitismului, care a avut loc la Paris. Protestul a avut loc ca urmare vandalizării a peste 80 de morminte ale evereilor, într-un cimitir din Alsacia.

Mai mult de 80 de cimitire au fost vandalizate, pe pietrele funerare fiind desenate cu vopsea de culoare albastră însemne naziste. Vinovaţi de această faptă s-ar face membrii grupării "Lupii negri alsacieni", potrivit presei franceze.

Preşedintele Emmanuel Macron a vizitat cimitirul care a fost vandalizat şi a promis că cei care sunt răspunzători vor fi traşi la răspundere. În plus, a promis măsuri severe împotriva antisemitismului, ţinând cont că actele îndreptate împotriva comunităţii evreieşti sunt din ce în ce mai întâlnite în Franţa. Conform statisticilor de anul trecut, peste 540 de astfel de incidente au avut loc pe teritoriul Franţei.  Statisticile publicate săptămâna trecută au arătat o creştere de 74% a numărului de atacuri antisemite în Franţa de la 311 în 2017 la 541 în 2018.Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat atacul al „antisemiţilor sălbatici”: „Fac apel la liderii francezi şi europeni să adopte o poziţie fermă împotriva antisemitismului. Este o molimă care ameninţă pe toată lumea, nu doar pe noi”, a declarat acesta, potrivit adevarul.ro. Ministrul de interne francez Christophe Castaner a mărturisit, la rândul său, că antisemtismul este o problem cât se poate de gravă care necesită soluţionare cât mai rapid.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
Stalp curent electricitate energie electrica FOTO Shutterstock
Nepoții reginei Margareta FOTO Instagram
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg