Maşinile de jucărie care costă mai mult ca unele adevărate!

Compania Amalgam, cu sediul în Marea Britanie, este specializată în modele în miniatură de maşini sport emblematice. Aceste vehicule de jucărie prezintă toate caracteristicile celor normale, până la cele mai mici elemente şi au un preţ pe măsură. 

Acest Ferrari 250 TR  costă 20.000 $. SURSA FOTO: amalgamcollection.com
Acest Ferrari 250 TR costă 20.000 $. SURSA FOTO: amalgamcollection.com

Fondată în 1995 în Bristol, Amalgam şi-a câştigat o reputaţie pentru construirea celor mai detaliate replici de maşini în miniatură din lume, relatează Oddity Central. Menţinând relaţii strânse cu producători de top precum Ferrari, Lamborghini sau Aston Martin, compania are acces la desenele originale ale vehiculelor pe care le reproduc, precum şi la codurile de vopsea şi mostrele de culori ale acestora.

Compania Amalgam realizează maşini de jucărie pentru colecţionari. SURSA FOTO: amalgamcollection.com
Compania Amalgam realizează maşini de jucărie pentru colecţionari. SURSA FOTO: amalgamcollection.com

Amalgam foloseşte, de asemenea, fotografii de înaltă rezoluţie şi scanări digitale pentru a recrea la perfecţie fiecare vehicul în parte. Replicile la scară 1:8 ale companiei necesită între 250 şi 450 de ore de muncă minuţioasă pentru a fi finalizate, de unde şi preţul care poate ajunge la 30.000 de dolari, în funcţie de model – mai scumpe decât unele maşini standard. În ceea ce priveşte cel mai scump model vândut de Amalgam, acest titlu aparţine unui cuplu de replici 1:4 - două vehicule Mercedes Formula 1, fiecare costând 42.000 de dolari.

Ele sunt făcute în  doar 199 de exemplare. SURSA FOTO: amalgamcollection.com
Ele sunt făcute în doar 199 de exemplare. SURSA FOTO: amalgamcollection.com

Amalgam a anunţat recent că va adăuga iconicul Lamborghini Countach LP400 şi viitorul Lamborghini Revuelto la deja impresionanta sa colecţie de replici. Primul va fi produs într-o serie de 199 de unităţi şi, la fel ca celelalte creaţii Amalgam, va prezenta toate cele mai mici elemente ale maşinii originale, inclusiv uşi funcţionale şi faruri pop-up. Acesta va costa 19.000 de dolari. În ceea ce priveşte Revuelto, compania a publicat până acum doar imagini digitale ale replicii, dar preţul acesteia a fost deja anunţat – 16.400 de dolari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
cenusa jpg
plante care elimina energia negativa din casa jpg
netflix pixabay png
Iancu de Hunedoara png
tren deraiat 08, foto ISU Teleorman
titanic adobestock jpg
FotoJet (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net