Mesajul de Florii al Papei Francisc : «Depinde de voi să nu rămâneți tăcuți»

Ultima actualizare:

    Papa Franicsc a rostit emsajul de FloriiFoto:Getty
Papa Franicsc a rostit emsajul de FloriiFoto:Getty

Papa Francisc a rostit mesajul de Florii duminică, 25 martie, în care s-a adresat tinerilor în special. Sfaturile suvernului pontif au fost ascultate de cei prezenţi şi au fost exprimate la doar o zi după ce un milion de persoane au protestat, în sute de orașe americane, cerând înăsprirea legislației privind controlul armelor.

Papa Francisc i-a sfătuit pe tineri să refuze să fie reduşi la tăcere şi a precizat că, în societatea actuală, se doreşte într-un fel sau altul ca tinerii să nu se revolte. „Dragi tineri, aveți în voi această forță de a vă face auziți. Depinde de voi să nu rămâneți tăcuți. Chiar dacă alții rămân tăcuți, dacă oamenii în vârstă și liderii – cel mai adesea corupți – păstrează tăcerea. Dacă întreaga lume tace și își pierde bucuria, vă întreb: vă veți revolta?”, a spus papa Francisc în mesajul adresat de Florii. 

„Sunt multe metode prin care îi putem reduce pe tineri la tăcere și să îi facem să se simtă invizibili. Sunt multe metode prin care să îi anesteziem, să îi ținem tăcuți, să nu îi întrebăm nimic. Sunt multe metode prin care îi putem seda, prin care îi putem împiedica să se implice, prin care le putem nărui visele, făcându-le să pară jenante și deluzorii”, a mai spus el. Papa a continuat să explice de ce este necesar ca tinerii să aibă o opinie clară şi să nu rămână indiferenţi, printr-un exemplu biblic: Iui Iisus i s-a cerut să își disciplineze discipolii. În replică, el a răspuns: „Dacă ei ar tăcea, chiar pietrele ar striga în locul lor.” Pornind de la acest răspuns, Papa a formulat un ultim îndemn cu care a încheiat cuvântarea. „Vă rog, luați decizia asta înainte să o facă pietrele”, le-a spus Papa tinerilor prezenţi.

Mesajul de Paşte al suveranului pontif a fost transmis la doar o zi după ce milioane de americani au protestat împotriva armelor de foc, în urma evenimentului nefericit care a avut loc în Florida în urmă cu aproximativ două luni în urmă. Atunci, un fost elev a deschis focul în incinta de învăţământ omorând elevi şi profesori. 

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net