Mesajul lui Papa Francisc care a răscolit toată planeta

Ultima actualizare:

În societatea modernă, animalele de companie sunt considerate membrii de bază ai familiei. Sunt răsfățate, coafate, îmbrăcate și tratate ca niște copii. Mai grav este când oamenii aleg să nu mai aibă cu adevărat copii, concentrând-și toată dragostea și atenția asupra animalelor. Papa Francisc a criticat acest fenomen, pe care l-a considerat „egoist”.

image

Papa Francisc: „E o alegere egoistă”

Oamenii care aleg să crească animale de companie în detrimentul copiilor se comportă egoist, a sugerat Papa Francisc, în cadrul unei prelegeri susținute la Vatican despre ce înseamnă să fii părinte. „Astăzi ne confruntăm cu o nouă formă de egoism. Vedem că unii oameni nu vor să aibă copil. Unii au unul și atât. Dar, în schimb, au câini și pisici care țin locul copiilor. Pare de râs, însă e realitatea. Practica aceasta reprezintă o negare a paternității și a maternității. Fără să ne dăm seama, ne ea din umanitate”, a declarat Papa, conform Mediafax. În același timp, și-a manifestat îngrijorarea față de declinul demografic și natalitatea scăzută din țările aflate în plin proces de îmbătrânire a populației.

Nu puteți avea copii? Înfiați!

Persoanele care își doresc copii, dar nu-i pot avea din motive medicale ar trebui să ia în considerare adopția, sugerează Înaltul pontif. Sunt atâția copii orfani care au nevoie de dragoste, atenție și educație.  Să crești un copil care nu e sânge din sângele tău este considerată una dintre cele mai înalte forme de iubire

Nu este prima dată când Papa Francisc vizează persoanele care aleg animalele de companie în locul copiilor. Conform BBC, în 2014, în timpul unui discurs, a declarat că relațiile emoționale cu un animal reprezintă o „degradare culturală” și sunt superficiale comparativ cu natura complexă pe care o implică relația părinte-copil.

Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor din Italia a comentat declarația Papei, susținând că viața animalelor nu e mai puțin importantă decât cea a oamenilor. „Cei care simt că viața e sacră o iubesc indiferent de specie”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net