Mexic refuză să impună sancțiuni economice Rusiei! Ce alte state s-au alăturat deciziei

#Război Ucraina-Rusia

După ce Federația Rusă a invadat Ucraina, iscând îngrijorare majoră la nivel internațional, UE, SUA, dar și alte state au anunțat măsuri și restricții impuse Kremlinului. Totuși, există și țări care au refuzat să impună sancțiuni economice Rusiei.

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador Foto: Getty
Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador Foto: Getty

Mexicul a refuzat să impună sancțiuni economice Rusiei. Este a patra țară nativ-americană care face acest lucru, alături de Brazilia, Argentina și Venezuela, informează Reuters

Mexicul nu va sancționa Rusia, după invazia din Ucraina

Astfel, Mexicul a decis că nu va sancționa economic Rusia pentru invadarea Ucrainei, a declarat marți, 1 martie, președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador.

Oficialul a criticat, de asemenea, ceea ce el a numit cenzura mass-mediei ruse. Asta în contextul în care mai multe companii gigant și-au arătat, la rândul lor, sprijinul pentru Ucraina, printre care și Google și Facebook.

Nu vom lua niciun fel de represalii economice pentru că vrem să avem relații bune cu toate guvernele din lume”, a declarat Lopez Obrador într-o conferință de presă. „Nu sunt de acord cu faptul că mass-media din Rusia, sau din orice țară, este cenzurată”, a mai spus acesta.

Poziția lui Lopez Obrador este în contrast cu sancțiunile internaționale impuse Rusiei pentru acțiunile președintelui Vladimir Putin.

Rusia a construit legături puternice cu diverse guverne din America Latină, în special cu administrațiile autoritare din Cuba și Venezuela, dar legăturile sale cu Mexic sunt considerate limitate din cauza relațiilor puternice dintre SUA și Mexic.

Economiile mexicane și americane sunt profund legate între ele. Cu toate acestea, liderul de stânga Lopez Obrador a avut uneori relații dificile cu Statele Unite și a criticat politica externă a SUA.  

Mexico declines to impose economic sanctions on Russia! It's the 4th Native-American country to do so, alongside Brazil, Argentina and Venezuela.

— Anonymous Operations (@AnonOpsSE) March 1, 2022

Mexic, Brazilia și Argentina au condamnat acțiunile Rusiei, însă nu iau măsuri

Totuși, deși nu va sancționa Rusia, în ședința Consiliului de Securitate, Mexicul a protestat împotriva acțiunilor președintelui Putin. La rândul ei, Brazilia a spus că „acțiunea militară nu face decât să submineze încrederea oamenilor în legea internațională”.

Nici Argentina nu va lua măsuri împotriva Rusiei. Cu toate acestea, reprezentanta Argentinei, Maria Cecilia Villagra, a declarat că „respinge ferm utilizarea forței armate și regretă profund” situația din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net