Mii de oameni au ieșit în stradă la Atena după catastrofa feroviară din Grecia. Ciocniri violente între manifestanți și polițiști

Aproximativ 7.500 de oameni, studenți și angajați din domeniul feroviar, au protestat în Atena, pentru a patra zi la rând, după tragedia feroviară. La un moment dat, protestele au devenit violente.

Oamenii au aruncat cu cocktailuri Molotov, poliția a răspuns cu gaze lacrimogene Foto: Facebook
Oamenii au aruncat cu cocktailuri Molotov, poliția a răspuns cu gaze lacrimogene Foto: Facebook

Între manifestanţii din faţa parlamentului din Atena şi poliţişti au izbucnit ciocniri violente, a constatat AFP. Manifestanţii au incendiat pubelele de gunoi şi au aruncat cu cocteiluri Molotov, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare în plin centrul capitalei elene.

Manifestanţii, care au agitat pancarde cu mesajul "Jos guvernele asasine", au răspuns la apelul studenţilor, ai lucrătorilor feroviari şi ai angajaţilor din sector public, în contextul în care trenurile şi metroul sunt în grevă.

În faţa parlamentului, protestatarii au eliberat sute de baloane negre către cer în amintirea victimelor coliziunii frontale dintre un tren de călători care făcea legătura între Atena şi Salonic, în nord, şi un tren de marfă, marţi seara.

,,Simţim o furie imensă", a declarat pentru AFP Michalis Hasiotis, preşedintele sindicatului experţilor contabili care s-au alăturat procesiunii. ,,Lăcomia, absenţa măsurilor luate pentru protecţia călătorilor au dus la cea mai gravă tragedie feroviară din ţara noastră", a adăugat el.

Premierul Greciei a cerut iertare familiilor victimelor

Anterior, premierul Kyriakos Mitsotakis a cerut iertare familiilor victimelor într-o declaraţie solemnă, în timp ce întreaga ţară, uimită de această tragedie, este cuprinsă de furie pe fondul neglijenţei şi deficienţelor la căile ferate care au ieşit la suprafaţă odată cu acest accident.

Starea proastă a reţelei feroviare, diverse probleme în sistemul de semnalizare şi de siguranţă pe căile ferate au fost semnalate, în contextul în care şeful de gară din Larisa, oraşul cel mai apropiat de accident, şi-a recunoscut responsabilitatea.

,,Nimic nu merge bine în ţara asta, spitalele sunt în agonie, şcolile se închid, pădurile ard... De cine îşi bat ei joc?", a declarat Nikos Tsikalakis, preşedintele unui sindicat feroviar. Nu departe de protest, premierul elen a participat la o slujbă religioasă la catedrala mitropolitană din Atena, în timp ce bisericile din toată ţara plănuiau să aducă un omagiu victimelor a ceea ce autorităţile au descris drept "o tragedie naţională".

Vineri, protestatari furioşi au scandat "asasini" în faţa sediului companiei de căi ferate Hellenic Train din capitală şi au pictat acest cuvânt cu litere roşii pe faţada clădirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net