Milionarul de la groapa de gunoi! A angajat experții NASA să-i găsească averea sub maldărul de deșeuri

Ultima actualizare:

Un tânăr galez a ajuns la culmea disperării! A angajat un expert NASA să-i găsească milioanele de dolari din groapa de gunoi. James Howells caută de opt ani în groapa de gunoi din Newport, Țara Galilor, calculatorul în care ținea monede virtuale de 400 de milioane $.

Și-a aruncat laptopul în 2013

James Howells a apelat la profesioniști să își găsească neprețuita comoară - foto Shutterstock
James Howells a apelat la profesioniști să își găsească neprețuita comoară - foto Shutterstock

Britanicul James Howells, de 36 de ani, ar trebui să aibă o avere de 400 de milioane $, însă e în continuare sărac lipit pământului după ce și-a aruncat laptopul în 2013, în care avea stocate monede virtuale care au o valoare de peste 300 de milioane de lire sterline. După ce s-a certat cu autoritățile locale, a primit interdicție să mai sape în groapa de gunoi, și-a epuizat toate resursele financiare căutând disperat comoara, el a apelat la un expert NASA căruia i-a promis un sfert din avere. Un alt sfert se va duce la Consiliul Local din localitate. Tânărul care lucrează în IT susține că monedele Bitcoin din laptopul aruncat ar valora în prezent între 400 și 500 de milioane $, după ce în vară erau estimate la peste un miliard $.

A angajat experți americani de la NASA

Howells a angajat compania americană Ontrack, specializată în recuperarea de date de pe dispozitivele informatice, cu sediul în Minneapolis, care a lucrat cu NASA în 2003 în recuperarea informațiilor aparținând navei Columbia. După ce au analizat condițiile de vreme, materialele din care a fost realizat laptopul aruncat, compania americană a confirmat că sunt 80-90% șanse ca monedele să fie recuperate de pe hard-disk. Experții lucrează acum la un plan de căutare eficient cu ajutorul unor dispozitive dotate cu Inteligență Artificială.

Milionarul ghinionist caută de aproape opt ani laptopul aruncat din greșeală - foto Twitter
Milionarul ghinionist caută de aproape opt ani laptopul aruncat din greșeală - foto Twitter

Consiliul Local se opune săpăturilor în deșeuri

Consiliul Local din Newport însă le pune bețe în roate. Condiționându-le săpăturile, consilierii au aprobat să limiteze activitatea de cercetare la o suprafață de 200 mp și nu mai mult de 15 metri adâncime. Cu tehnologia NASA, Howells speră să găsească dispozitivul în 9-12 luni. Ghinionul lui a fost că a descoperit dispariția laptopului la 4-5 luni după ce a l-a aruncat, timp în care peste dispozitivul electronic au fost depuse aproximativ 1.850 de tone de deșeuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net