Ministrul grec al Finan┼úelor le-a ar─âtat nem╚Ťilor degetul mijlociu VIDEO

17 martie 2015
image
Ministrul grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, a negat c─â ar fi f─âcut gestul obscencaptur─â: YouTube

Ministrul grec al Finanţelor Yanis Varoufakis se află în centrul unui nou scandal cu Berlinul, după ce televiziunea germană a difuzat luni o înregistrare video din 2013 în care acesta pare să facă un gest obscen la adresa puterii economice europene, relatează Reuters în pagina electronică.

Varoufakis a negat că a arătat degetul mijlociu - "stinkefinger" în germană -, într-un gest obscen, în timpul unui discurs susţinut în Croaţia, în care a afirmat că ar fi fost mai bine ca Grecia să părăsească zona euro în 2010 decât să accepte un plan de salvare european, scrie Mediafax.

Ministrul grec al Finan╚Ťelor sus╚Ťine c─â ├«nregistrarea e trucat─â

"Înregistrarea video a fost trucată, fără îndoială", a declarat el luni pentru site-ul revistei germane Der Spiegel. Postul public german ARD, care a difuzat înregistrarea video duminică, a precizat că nu a observat "vreun semn de manipulare" a înregistrării, dar că va solicita unor experţi să verifice acest lucru.

Varoufakis a schimbat ├«n numeroase r├ónduri replici dure, ├«n special cu omologul s─âu german Wolfgang Schaeuble, dup─â ce Syriza (extrem─â st├ónga) a venit la putere, ├«n ianuarie, promi┼ú├ónd s─â pun─â cap─ât austerit─â┼úii impuse Greciei ┼či s─â renegocieze prevederile planului de salvare. De asemenea, Atena a ├«ndemnat Germania s─â-i pl─âteasc─â desp─âgubiri pentru ocupa┼úia nazist─â, dar Berlinul a respins solicitarea.

"Propunerea mea a fost ca Grecia s─â anun┼úe pur ┼či simplu defaultul, s─â arate degetul Germaniei ┼či s─â spun─â ┬źacum po┼úi s─â rezolvi problema singur─â┬╗", afirm─â Varoufakis ├«n ├«nregistrarea video, ridic├óndu-┼či degetul mijlociu.

Contactat de ARD, ministrul a declarat "nu am arătat degetul niciodată". Ministrul de Finanţe al Bavariei Markus Soeder, care apare în înregistrare, a declarat că Varoufakis minte. "Este tot mai dificil ca domnul Varoufakis să fie acceptat ca partener serios de negocieri", a declarat el pentru site-ul cotidianului Handelsblatt.

Criticat pentru abordarea sa neconven╚Ťional─â

Un economist marxist, Varoufakis a surprins numeroase capitale europene prin abordarea sa neconven┼úional─â, p─âr├ónd s─â pun─â sub semnul ├«ntreb─ârii, ├«n interviuri, onorarea unor angajamente pe care Grecia ┼či le-a asumat. El a fost criticat, de asemenea, pentru c─â a ap─ârut ├«ntr-un material publicat de revista francez─â Paris Match, al─âturi de so┼úia sa, pe terasa unui apartament de lux din Atena cu vedere spre Acropole. Varoufakis a spus ulterior c─â regret─â ┼čedin┼úa foto, dar nu ┼či interviul.

Purt─âtorul de cuv├ónt al cancelarului german Angela Merkel a dezmin┼úit s─âpt─âm├óna trecut─â c─â ar exista vreun "conflict personal" cu Atena. Schaeuble a declarat s─âpt─âm├óna trecut─â c─â nu exclude o ie┼čire "accidental─â" a Greciei din zona euro. Tot s─âpt─âm├óna trecut─â, Atena s-a pl├óns Berlinului, afirm├ónd c─â Schaeuble l-ar fi insultat pe Varoufakis la o conferin┼ú─â de pres─â. Ministrul german a negat acuza┼úiile.

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
BeFunky collage (7) jpg
anda adam
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
bnr jpeg
regina elisabeta a II-a
accident botosani png
pasajul unirii jpeg
girl g7bb0eb269 1280 jpg
carbohidrati jpeg