Miracol medical! Gemene siameze, lipite în zona capului, au fost separate cu succes de doctori

Ultima actualizare:

    Nu puteau nici să se vadă, nici să se mişteFoto: Guliver / GettyImages
Nu puteau nici să se vadă, nici să se mişteFoto: Guliver / GettyImages

Miracol! Fatma şi Omer Evrensel spun că gemenii lor s-au născut a doua oară când au fost separaţi în urma unei operaţii foarte complicate. Acum se pot privi, în fine, după ce au fost lipiţi la cap cu feţele în direcţii opuse.

Povestea gemenilor siamezi Yigit şi Derman Evrensel, născuţi în Antalya, Turcia, care timp de un an şi şase luni au trăit lipiţi, cap în cap, ca un monstru cu două capete, a emoţionat întreaga lume. Micuţii, care împlinesc 2 ani, la 21 iunie, au fost separaţi cu succes la Spitalul Great Ormond Street din Londra, Marea Britanie. Băieţeii au fost supuşi la trei operaţii complicate, la începutul acestui an, pentru a putea să le fie dezlipite capetele. Yigit şi Derman au fost complet separaţi la 28 ianuarie, dată considerată de părinţi a doua lor zi de naştere. În urmă cu trei zile, copiii au fost externaţi şi au pornit spre Turcia, de la aeroportul Luton. La sosirea de la aeroportul Esenboga, din Ankara, tatăl, Omer Evrensel, a declarat: ”Copiii noştri nu au probleme. Pot să mănânce şi să bea. Sunt acum perfect normali, ca orice copii”.

Mama lor, Fatma, şi-a exprimat de asemenea fericirea pentru că s-a terminat coşmarul lipirii lor. Se chinuia îngrozitor cu ei, fiindcă se loveau mereu când încercau în zadar să se târască. Trebuia să-i culce numai într-un pat dublu. ”Nu puteam să-i las singuri nici o secundă. Nu puteam să-i îmbrăţişez sau să-i legăn. Sunt extrem de bucuroasă că s-a terminat chinul”, a spus femeia. ”Când i-am văzut despărţiţi, am izbucnit în lacrimi. A fost singurul nostru vis. Acum pot să se joace, pot face orice, ca orice copil. Soţiei i s-a recomandat să-i avorteze, din cauza situaţiei lor, dar nu am fost de acord, fiindcă ni i-a dat Allah. Eram pregătiţi să trăim cu ei aşa, dar Allah ne-a arătat o cale”, a mărturisit tatăl micuţilor. Gemenii lipiţi la cap, numiţi gemeni Craniopagus, apar rar, un caz la 2,5 milioane de naşteri. Fiecare caz e unic şi s-au făcut doar circa 60 de separări de astfel de gemeni siamezi, de la prima încercare, din 1952.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net