Misiunea de antrenare a trupelor ucrainene va primi permisiune la Praga? Declarațiile lui Josep Borrell

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În seara aceasta, miniștrii apărării ai țărilor membre UE se vor reuni la Praga pentru a discuta posibilitatea unei misiuni care vizează pregătirea armatei Ucrainei pentru războiul cu Rusia, mai ales în condițiile în care forțele Ucrainei vor fi aprovizionați cu armament din partea occidentului.

Proteste Ucraina FOTO Profimedia jpeg

Cum plănuiește UE să sprijine Ucraina fără a interveni în mod direct în acest conflict

Situația pe teren continuă să fie foarte rea. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru și noi vom continua să îi acordăm sprijin.” a declarat Borrell pentru jurnaliști, la sosirea pentru discuțiile ce vor avea loc în Praga.

Acesta a mai declarat că „Cred că trebuie să ajungem astăzi la un acord politic general, global (asupra misiunii de antrenament)… Cred că vom avea undă verde pentru această misiune.” au fost cuvintele acestuia, neoferind alte detalii legate de această misiune. Șeful diplomației europene a mai menționat că „Este momentul să acționăm. Este momentul să luăm decizii

În urmă cu o săptămână, șeful diplomației europene a precizat că UE „desfășoară misiuni de antrenament militar pe lângă armatele țărilor cu care cooperează.

O altă declarație a acestuia este „Un război care durează și care pare că va mai dura ceva vreme, necesită mai mult decât furnizare de echipament. Este nevoie de antrenament și asistență pentru organizarea armatei.”

Ce alte restricții ar mai putea fi aplicate populației ruse

O altă măsură care vizează acest război va fi de asemenea discutată la această întrunire. Este vorba de interzicerea accesului turiștilor ruși pe teritoriul țărilor membre UE. Această aspră măsură este susținută de țările Baltice, Finlanda și Polonia. Măsura nu este însă pe placul Germaniei sau a Franței, care nu cochetează cu această idee. Pentru mai multe detalii : Turiștii ruși au interzis în țările UE? Oficialii europeni analizează propunerea chiar în aceste momente (click.ro)

Războiul dintre cele două țări a început în data de 24 februarie, după ce Rusia a declanșat un atac pe nepusă masă asupra Ucrainei. Nejustificat și neprovocat.

Cu toate acestea, Rusia încă susține că această operațiune militară are rolul de „denazificare” a teritoriului Ucrainean și protejarea populației rusofone din estul Ucrainei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net