Momentul în care un fragment uriaş de stâncă se prăbuşește peste şalupe cu turişti, în Brazilia. 7 morți, 32 de răniți

Un fragment uriaş de stâncă s-a prăbuşit sâmbătă peste mai multe şalupe cu turişti în lacul Furnas, din oraşul brazilian Capitolio, statul Minas Gerais, afectat de inundaţii severe în ultimele zile.

Șapte persoane au murit în urma prăbușirii stâncii Sursă foto: Captură video
Șapte persoane au murit în urma prăbușirii stâncii Sursă foto: Captură video

Conform echipelor de intervenție sosite la fața loclului, cel puțin șapte persoane au murit trei au fost date dispărute și 32 au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la cel mai apropiat spital din zonă. 

Momentul prăbușirii a fost surprins de cătr turiști 

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi a cărei autenticitate a fost confirmată de pompieri arată momentul în care o stâncă uriaşă se desprinde din peretele canionului şi se prăbuşeşte de la o înălţime de cinci metri peste două șalupe, pline cu turiști. 

Precipitațiile abundende au produs prăbușirea stâncii 

Pompierii bănuiesc că precipitaţiile puternice din ultimele zile au pus presiune pe pereţii canionului, provocând în cele din urmă desprinderea stâncii și declanșarea unei astfel de catastrofe. 

Oraşul Capitolio, situat la circa 280 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est), este o destinaţie turistică populară pe tot parcursul anului, datorită defileurilor impresionante care pot fi admirate în timpul plimbărilor cu șalupa. 

Locotenentul Pedro Aihara, purtătorul de cuvânt al departamentului local de pompieri, a spus că prăbușirile de pietre din regiune sunt normale - dar nu la această scară sau traiectorie.

image

Unele dintre victime se află în stare gravă 

„În mod normal, bucata de piatră alunecă în jos de unde se află”, a spus el pentru portalul de știri UOL. „De data aceasta, structura a căzut ca un domino și ceea ce i-a lovit pe oameni a fost partea superioară, pe o traiectorie perpendiculară”.

Potrivit rapoartelor locale, dintre victimele aflate încă în spital două au fracturi deschise, patru au răni ușoare și trei sunt în stare gravă.

Marina braziliană a deschis o anchetă cu privire la cauza tragediei, iar investigațiile sunt în plină desfășurare. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net