Momentul sfâșietor în care o fetiță e scoasă de sub dărâmături în Siria

21 februarie 2017
article img
Este un miracol că fetița a supraviețuit sub clădirea dărâmatăFoto: The Mirror

Doar gurița și năsucul i se vedeau printre mormanele de moloz și pietriș ale clădirii dărâmate. Este imaginea sfâșietoare pe care au văzut-o câțiva salvatori atunci când au scotocit printre dărâmături după ce supraviețuitori.

Materialul video a fost înregistrat în Damasc, capitala Siriei, după bombardarea unei clădiri, precizează The Mirror. Salvatorii au săpat cu mâinile goale prin dărâmături în speranța că vor mai găsi pe cineva în viață.

În mod miraculos, dând molozul la o parte, au observat gurița și năsucul unei fetițe care încerca să respire. Dacă nu ar fi sosit la timp, micuța cu siguranță ar fi murit sufocată sau strivită de greutatea pietrelor și prafului. Imediat după ce au scos-o de sub dărâmături, fetița a început să plângă, iar salvatorii au încercat să o ducă mai repede la cel mai apropiat centru de îngrijire medicală.

Potrivit informațiilor oferite de o instituție pentru respectarea Drepturilor Omului din Siria, în urma atacului aerian, cel puțin patru persoane și-au pierdut viața. Aceste evenimente dramatice se petrec tot mai des în Damasc după ce guvernul sirian a cerut intensificarea operațiunilor militare împotriva rebelilor. Desigur, civilii sunt prinși în mijlocul acestei încleștări.