Tabloul cu Mona Lisa, celebra operă de artă a lui Da Vinci, mânjită cu o prăjitură

Ultima actualizare:

Un vizitator îndrăzneț a recurs la un gest necugetat, după ce a aruncat cu o tartă cu frișcă în   tabloul cu Mona Lisa, faimoasa operă de artă a lui Leonardo da Vinci, .

Celebra lucrare Mona Lisa, pictată de Leonardo da Vinci în urmă cu peste 500 de ani, a fost vandalizată de un bărbat necunoscut, care a aruncat cu o prăjitură cu frișcă fix în  neprețuita operă de artă. 

Citește și FOTO Desenul secret din spatele Mona Lisei. A durat jumătate de mileniu ca să fie descoperit

Potrivit martorilor care au asistat oripilați la această întâmplare, cel care a recurs la un asemenea gest este un bărbat deghizat în femeie, ce purta o perucă și se afla într-un cărucior destinat persoanelor cu handicap. Individul s-ar fi ridicat brusc în picioare și a aruncat cu o prăjitură în tabloul ,,Gioconda". 

Maybe this is just nuts to me💀but an man dressed as an old lady jumps out of a wheel chair and attempted to smash the bullet proof glass of the Mona Lisa. Then proceeds to smear cake on the glass, and throws roses everywhere all before being tackled by security. 😂??? pic.twitter.com/OFXdx9eWcM

— Lukeee🧃 (@lukeXC2002) May 29, 2022

Din fericire, lucrarea creată între 1503 și 1519 de către Leonardo da Vinci nu a fost afectată, deoarece era protejată de un geam din sticlă securizată, ce a fost mânjit de resturile prăjiturii cu frișcă. 

Persoana a fost imobilizată imediat de către autorități și escortată din clădire, în timp ce vizitatorii continuau să facă poze. 

Citește și Codurile lui Da Vinci: Mesaje ascunse în faimoasa pictură „Cina cea de taină“. Iuda a vărsat sarea

Incidentul nu a escaladat, spre mirarea vizitatorilor care se aflau la acea vreme în cea mai inaccesibilă sală a muzeului. După cum se vede în unele dintre videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare, personalul responsabil cu paza în muzeul Luvru s-a grăbit să-l scoată pe atacator din clădire și să curețe geamul.

Aquí el momento en que se llevan a quien le aventó un pastel a la Monalisa.pic.twitter.com/HBayMOdcKV

— Alejandro Alemán (@elsalonrojo) May 29, 2022

Opera de artă Mona Lisa, victima mai multor acte de distrugere, de-a lungul timpului

De-a lungul istoriei au existat numeroase tentative asupra celebrei opere de artă Mona Lisa. Tabloul a fost furat cu peste un secol în urmă, în 1911, și a dispărut timp de aproape trei ani.

În anii 1950, un bărbat a aruncat cu acid sulfuric în lucrarea lui Da Vinci, gest care a deteriorat pictura. Actele de vandalism au continuat și în anii următorii, când un student bolivian a lovit-o cu o piatră, sau când un turist rus a aruncat o ceașcă de ceai în tablou, în vara lui 2009.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net