Muncitori români, aduși ilegal și exploataţi pe șantierele din Germania. Erau ținuți „în condiţii de dependenţă absolută”

Un tată, în vârstă de 52 de ani, și fiul său, de 34 de ani, au ajuns în fața Tribunalului din Berlin, fiind acuzați că racolau alți români și îi obligau să muncească ilegal, în condiții inumane, pe șantierele din capitala Germaniei.

Muncitori români, exploatați pe șantierele din Berlin / foto: arhiva Click!
Muncitori români, exploatați pe șantierele din Berlin / foto: arhiva Click!

Doi bărbați, un tată în vârstă de 52 de ani, împreună cu fiul său de 34 de ani, au adus, timp de mai mulți ani, ilegal din România zeci de muncitori pentru a-i angaja să lucreze pe șantiere la negru în condiții inumane, fără ca aceștia să beneficieze de primirea asigurărilor sociale în valoare totală de 456.000 de euro.

„Erau practic neajutoraţi în Germania”

Cei doi au ajuns în faţa Tribunalului din Berlin, fiind acuzați de faptele comisie în perioada noiembrie 2015 – iulie 2020. Atât tatăl, cât și fiul au profitat de faptul că românii provenind din condiţii de viaţă precare „erau practic neajutoraţi în Germania fără a cunoaşte limba şi nici nu aveau prilejul să ceară ajutor de la cineva din cauza pazei stricte la care erau supuşi”, se precizează în actul de acuzare. De asemenea, este precizat și că totul „se bazează pe o organizare bine pusă la punct şi un sistem care a fost folosit de mai mulţi ani”.

De altfel, acuzatul principal este chiar tatăl, care  românii pentru a munci în demolări la șantierele din Berlin. „El reuşea să aducă anual 50-70 de muncitori, transportându-i la Berlin într-o dubă supraaglomerată”, potrivit Suddeutsche Zeitung.

Mai mult, o mare parte a salariilor, care ar fi trebuit să ajungă la muncitori, era reținut pentru a acoperi transportul, mâncarea și cazarea, iar spațiile în care se stătea, se adunau din când în când până la opt persoane. Muncitorii erau ţinuţi „în condiţii de dependenţă absolută”. Munceau până la 10 ore pe zi, șase zile pe săptămână.

Totodată, exista o condiție în care timp de o lună de probă angajații trebuiau să muncească fără a fi plătiți. Cei care încălcau aceste reguli, erau sancționați cu amenințări și bătăi. Unul dintre românii aduși în Berlin a depus  o plângere împotriva celor care i-a adus acolo. Acuzatul de 52 de ani a stat în arest timp de o lună în anul 2020.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net