Focar COVID-19 pe un vas de croazieră: 48 de oameni diagnosticați pozitiv

Panică la bordul unui vas de croazieră aparținând Royal Carribean, după ce nu mai puțin de 48 de oameni au fost diagnosticați pozitiv pentru COVID-19, sâmbătă, 20 decembrie, la revenirea în portul din Miami, SUA.

image

 47 dintre persoanele infectate de la bordul vasului Symphony of Seas erau vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, erau asimptomatice și au intrat în carantină. Vaporul a pornit în cursă la 11 decembrie cu 6.091 de pasageri la bord și 95% dintre ei erau vaccinați cu schema completă.

Compania Royal Carribean a declarat pentru ziarul american ”New York Post” că toți membrii echipajului erau vaccinați și că le-a cerut clienților ca toate persoanele de peste 12 ani aflate la bord că prezinte un certificat de vaccinare cu schema completă.

În cazul copiilor sub 12 ani, care și-au însoțit părinții în croazieră, a fost prezentat la îmbarcare un rezultat negativ al testului PCR pentru COVID-19. Autoritățile sanitare americane nu au specificat despre ce fel de tulpină este vorba.

Doi români au îmbolnăvit de Covid pasagerii unui vas de croazieră

În noiembrie 2021, o navă care efectuează croaziere pe Dunăre, din Germania în România, a fost blocată la Viena, după ce 80 din cei 178 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord au fost descoperiți infectați de Covid. Vinovații au fost găsiți doi români, descoperiți pozitiv de coronavirus și îmbarcați ca personal de bord pe nava Amadeus care efectuează curse din orașul Passau și până la Constanța. Nava a fost ancorată la ecluza din cartierul Nussdorf din Viena. S-a făcut o anchetă sanitară iar vinovații au fost găsiți doi români, membri ai echipajului care s-a urcat la bord bolnavi de Covid și erau în carantină. Aceștia nu au respectat regulile sanitare și s-au plimbat prin tot vaporul, dând Covid la toată lumea cu care au intrat în contact. Pe vas, dintre cei 178 de oameni, erau 135 de turiști, restul membri ai echipajului printre care și cei doi români Conform rapoartelor medicale, toate persoanele care au fost testate pozitive au simptome ușoare ale bolii. Toți turiștii au fost preluați și duși la Leipzig în patru autocare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net