Noi restricții anti-Covid de Sărbători în Irlanda: ”Riscurile asociate relaxării sunt pur si simplu prea mari”

Ultima actualizare:

    Irlanda a impus noi restricții anti-Covid de Sărbătorifoto: AFP
Irlanda a impus noi restricții anti-Covid de Sărbătorifoto: AFP

Irlanda va impune noi restricții pentru a opri răspândirea Covid-19. Anunțul a fost făcut vineri (3 decembrie), de premierul Micheal Martin, care a mai precizat că măsurile sunt luate pentru perioada 7 decembrie - 9 ianuarie.

Astfel, cluburile de noapte, care fureseră redeschise recent pentru prima dată de la începutul pandemiei, vor fi din nou închise. Multe dintre restricţiile impuse localurilor şi hotelurilor înainte de relaxarea din 22 octombrie vor fi reinstituite pentru perioada Sărbătorilor de iarnă. Restaurantele și barurile pot fi deschise până la miezul nopții, dar la o masă pot sta cel mult șase persoane, iar purtarea măștii e obligatorie când persoana nu se află la masă

Evenimentele, printre care concerte și competiții sportive care au loc interior, sunt limitate la 50% din capacitatea sălii. Cât despre vizitele la domiciliu, ele nu pot să implice persoane din mai mult de patru gospodării. 

În plus, certificatul verde, folosit deja în Irlanda în industria ospitalităţii, va fi necesar și la intrarea în sălile de sport și centrele de agrement. 

„Riscurile asociate intrării în perioada de Crăciun fără anumite restricţii de a reduce contactele personale sunt pur si simplu prea mari”, a declarat premierul irlandez, notează news.ro. 

Irlanda a înregistrat cu puţin peste 5.400 în ultimele 24 de ore, ajungând la 583.472 de cazuri de Covid-19. Bilanţul deceselor este de 5.707, cu 55 în ultima săptămână. De asemenea, au fost administrate până pe 2 decembrie peste 7,42 milioane de doze de vaccinuri anti-Covid, în condițiile în care țara are aproximativ 5 milioane de locuitori.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net