Nordul Turciei, lovit de inundații devastatoare! 5 persoane au murit, alte opt au fost rănite

Ultima actualizare:

    Nordul Turciei lovit de inunda'ii devastatoareSursă foto: EPA-EFE
Nordul Turciei lovit de inunda'ii devastatoareSursă foto: EPA-EFE

Cel puţin cinci persoane au murit în inundaţii, în nordul Turciei, unde nivelul apei a crescut în unele locuri la patru metri, iar precipitaţii au cauzat alunecări de teren, în timp ce ţara abia se reface în urma unor incendii sângeroase, anunţă joi autorităţile.

”Cinci dintre concetăţenii noştri au murit din cauza unor inundaţii în provincia Kastamonu. Căutări continuă în vederea localizării unei persoane date dispărute”, a anunţat într-un comunicat Agenţia guvernamentală însăcrinată cu gestionarea catastrofelor naturale, potrivit News.ro.

Inundaţiile, care au afectat mai ales provinciile Kastamonu, Bartin şi Sinop, situate la malul Mării Negre, au fost cauzate de precipitaţii intense, în noaptea de marţi spre miercuri.

Nivelul apei a crescut până la patru metri în anumite oraşe, miercuri, iar străzile au devenit torente care au antrenat maşini şi panouri de semnalizare. ”Este o catastrofă pe care nu am mai trăit-o de 50 sau 100 de ani. Am înregistrat în unele locuri recorduri de preciptaţii”, anunţa miercuri ministrul Agriculturii şi Pădurilor Bekir Pakdemirli.

Regiunile din nordul şi nord-estul Turciei sunt afectate cu regularitate de inundaţii sângeroase. Turcia a fost, în ultimele luni, teatrul mai multor catastrofe naturale - episoade de secetă puternică şi incendii violente de pădure, de la sfârşitul lui iulie, la începutul lui august.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net