Noua variantă Omicron, în Europa: Primele cazuri cu tulpina africană în Germania și Cehia


    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Un prim caz suspect de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 omicron a fost depistat în Germania, la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hesse (vest), relatează AFP.

”Varianta Omicron este, din câte se pare, deja prezintă în Germania”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul reginoal însărcinat cu Afaceri Sociale Kai Klose. Teste realizate vineri seara unui pasager care a sosit din Africa de Sud pe aeoportul din Frankfurt au relevat ”mai multe mutaţii tipice (variantei SARS-CoV-2) omicron”, precizează el.

Cehia a anunțat și ea că a identificat un posibil caz de infectare cu noua tulpină, transmite Reuters, citată de Hotnews.ro. Este vorba despre o persoană care a stat mai mult timp în Namibia, a anunțat ministerul sănătății.

Îngrijorare și în Olanda. 61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat că sâmbătă dimineața fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează News.ro, care citează Reuters.

Varianta Omicron, noua tulpină Covid, clasată drept "îngrijorătoare"

Noua variantă B.1.1.529 a Covid a fost clasată vineri "îngrijorătoare"  de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Această clasificare plasează Omicron în cea mai îngrijorătoare categorie dintre variantele de Covid-19, alături de Delta, care domină pentru moment planeta, şi de cele care sunt mai slabe, Alpha, Beta şi Gamma. Din ce în ce mai multe ţări suspendă călătoriile din şi către Africa australă pentru a stopa Omicron. Îngrijorarea pe care o provoacă a dus la căderea burselor în lume şi a cursului petrolului, dând o nouă lovitură economiei mondiale în plină convalescenţă. În afară de Africa de Sud, Omicron a fost depistată în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE.

Citește și:

Alexandru Rafila despre Omicron, noua tulpină sud-africană: De 4 ori mai transmisibilă decât Delta

Primul caz de infectare cu noua varianta Covid în Europa, descoperit în Belgia: o femeie revenită din Egipt, nevaccinată

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub matilda pascal cojocărița png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
cub razvan ciobanu png
fabrica mustar tecuci jpg
stres
image
image
image
image
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg