Noua variantă Omicron, în Europa: Primele cazuri cu tulpina africană în Germania și Cehia

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Un prim caz suspect de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 omicron a fost depistat în Germania, la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hesse (vest), relatează AFP.

”Varianta Omicron este, din câte se pare, deja prezintă în Germania”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul reginoal însărcinat cu Afaceri Sociale Kai Klose. Teste realizate vineri seara unui pasager care a sosit din Africa de Sud pe aeoportul din Frankfurt au relevat ”mai multe mutaţii tipice (variantei SARS-CoV-2) omicron”, precizează el.

Cehia a anunțat și ea că a identificat un posibil caz de infectare cu noua tulpină, transmite Reuters, citată de Hotnews.ro. Este vorba despre o persoană care a stat mai mult timp în Namibia, a anunțat ministerul sănătății.

Îngrijorare și în Olanda. 61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat că sâmbătă dimineața fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează News.ro, care citează Reuters.

Varianta Omicron, noua tulpină Covid, clasată drept "îngrijorătoare"

Noua variantă B.1.1.529 a Covid a fost clasată vineri "îngrijorătoare"  de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Această clasificare plasează Omicron în cea mai îngrijorătoare categorie dintre variantele de Covid-19, alături de Delta, care domină pentru moment planeta, şi de cele care sunt mai slabe, Alpha, Beta şi Gamma. Din ce în ce mai multe ţări suspendă călătoriile din şi către Africa australă pentru a stopa Omicron. Îngrijorarea pe care o provoacă a dus la căderea burselor în lume şi a cursului petrolului, dând o nouă lovitură economiei mondiale în plină convalescenţă. În afară de Africa de Sud, Omicron a fost depistată în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE.

Citește și:

Alexandru Rafila despre Omicron, noua tulpină sud-africană: De 4 ori mai transmisibilă decât Delta

Primul caz de infectare cu noua varianta Covid în Europa, descoperit în Belgia: o femeie revenită din Egipt, nevaccinată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net