Nout─â╚Ťi din dosarul infractorilor rom├óni din Mexic, care au furat milioane de dolari din bancomate

image
Florian Tudor zis Rechinul ╚Öi locotenen╚Ťii s─âi Adrian Tiugan ┼či Adrian En─âchescu Foto eluniversal com mx Foto: adev─ârul.ro/eluniversal com mx

FBI ╚Öi Unitatea de Informa╚Ťii Financiare (UIF) din Mexic, au lansat ÔÇŁOpera╚Ťiunea ÔÇôCaraibeÔÇŁ prin care au fost blocate conturile a zeci de persoane ╚Öi firme care apar╚Ťineau de fapt celebrei grup─âri de infractori rom├óni condus─â de olteanul Florian Tudor, supranumit ╚Öi ÔÇ×RechinulÔÇŁ. Gruparea a fost implicat─â ├«n fraude bancare ├«n cele mai importante sta╚Ťiuni turistice din Mexic dar ╚Öi ├«n ╚Ť─âri din Asia ╚Öi Europa.

Organiza╚Ťia infrac╚Ťional─â a rom├ónilor, cu leg─âturi pe trei continente, a reu╚Öit ├«ntre 2014 ╚Öi 2019 s─â ob╚Ťin─â 1,2 miliarde de dolari cu ajutorul bancomatelor false amplasate ├«n diferite ora╚Öe din Mexic relateaz─â digi24.ro prelu├ónd o investiga╚Ťie a publica╚Ťiei mexicane El Universal. Unitatea de Informa╚Ťii Financiare a confirmat c─â schimbul de informa╚Ťii dintre agen╚Ťiile mexicane ╚Öi FBI a permis identificarea organiza╚Ťiei compus─â din rom├óni ╚Öi mexicani cu opera╚Ťiuni ├«n Cancun, Quintana Roo, Riviera Nayarit, Los Cabos, Baja California Sur ╚Öi Puerto Vallarta.

Cum descriu autorit─â╚Ťile mexicane gruparea infractorilor rom├óni

ÔÇŁCu acordul consiliului pentru securitatea na╚Ťional─â al Guvernului pre╚Öedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, am blocat conturi ale 79 de persoane fizice ╚Öi juridice apar╚Ťin├ónd de un grup infrac╚Ťional al unor persoane de na╚Ťionalitate rom├ón─â ╚Öi mexican─â, care s-au implicat ├«n clonare de carduri de credit ╚Öi debit ├«n zone turistice din ╚Ťar─âÔÇŁ, a anun╚Ťat ╚Öeful UIF, Santiago Nieto, pe contul s─âu de Twitter. ├Äntr-un alt comunicat, UIF a anun╚Ťat c─â a detectat opera╚Ťiuni de 462,5 de milioane de pesos (aproximativ 19 milioane de euro) ╚Öi transferuri interna╚Ťionale de 483 de milioane dar ╚Öi emisii de cecuri sau transferuri interbancare de 4,6 milioane de pesos (aproximativ 200.000 de euro).

Mărirea și decăderea grupării condusă de olteanul poreclit Rechinul

Din februarie 2020, FBI a ├«nceput colaborarea cu autorit─â╚Ťile mexicane pentru a urm─âri propriet─â╚Ťile ╚Öi tranzac╚Ťiile efectuate de olteanul Florian Tudor, presupusul ╚Öef al bandei de infractori, ╚Öi principalii s─âi locotenen╚Ťi, Adrian Constantin Tiugan ╚Öi Adrian Ninel En─âchescu. Blocarea conturilor infractorilor rom├óni s-a petrecut la opt luni dup─â ce o anchet─â a f─âcut publice opera╚Ťiunile grupului infrac╚Ťional al rom├ónilor din Mexic. Se estimeaz─â c─â grupul de infractori a fost implicat ├«n opera╚Ťiuni ilicite de 240 de milioane de dolari pe an la nivel global. O investiga╚Ťie efectuat─â de ziari╚Ötii de la El Universal arat─â c─â FBI ╚Öi anchetatorii mexicani au descoperit c─â totul a pornit de la o firm─â ├«nfiin╚Ťat─â ├«n decembrie 2013 de Adrian Constantin Tiugan. Acesta era un interlop cunoscut ├«n lumea fraudelor bancare ╚Öi avea numeroase mandate de arestare interna╚Ťionale. Era c─âutat pentru c─â a participat la mai multe scheme de fraud─â bazate pe carduri bancare false ├«n Italia ╚Öi la Vatican. Tiugan ╚Öi-ar fi ├«nfiin╚Ťat firma cu ajutorul unui permis de imigra╚Ťie fals, fur├óndu-i identitatea lui Paul Daniel Ionete, un al infractor rom├ón implicat ├«ns─â ├«n trafic de droguri. ├Än martie 2014, firma lui Tiugan a ├«nceput ascensiunea dup─â ce a ob╚Ťinut un contract cu o banc─â din Mexic pentru livrarea de bancomate ├«n Yucatan ╚Öi zona pacific─â a Mexicului.

Citi╚Ťi ╚Öi

Rom├ónii bloca╚Ťi ├«n aeroportul din Cancun au fost l─âsa╚Ťi s─â intre ├«n Mexic. Ce au spus autorit─â╚Ťile

Mexic: rom├ón ├«mpu┼čcat ├«n cap prin luneta ma┼činii

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png