Nu le pasă că vine uraganul, ei se distrează

Ultima actualizare:

    Fie vremea cât de rea, eu mă simt bine aşa!Fotografii: EPA/Guliver/Gettyimages
Fie vremea cât de rea, eu mă simt bine aşa!Fotografii: EPA/Guliver/Gettyimages

6,3 de milioane de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din calea uraganului Irma, care a lovit duminică, 10 septembrie, Florida cu viteza de aproape 250 km/h. Însă nu toată lumea a înţeles avertismentele lansate de guvernatorul Rick Scott. Iar unii, mai tupeişti, au profitat să-şi facă poze cu apocalipsa meteo.


    Merge o bălăceală, ce dacă sunt valuri furioase!
Merge o bălăceală, ce dacă sunt valuri furioase!

Valuri de peste 4,2 metri au năvălit sălbatice asupra localităţii Key West din Florida la primele ore ale dimineţii, în timp ce vânturile de peste 230 km/h smulgeau acoperişuri, culcau palmierii la pământ şi măturau străzile ridicând în aer maşinile ca pe nişte jucării. Furtuna de categoria 4 a impus cea mai mare evacuare din istoria SUA. Însă mii de localnici au ales să rămână în case, în ciuda faptului că le-a fost asigurat transportul către refugii (n.r. vineri 65.000 de oameni au migrat către refugiile din nordul statului, sâmbătă alţi 50.000 au plecat), provizii şi combustibil.


    A întâmpinat furtuna cu o cască
A întâmpinat furtuna cu o cască


    Ia uitaţi, am învăţat să zbor!
Ia uitaţi, am învăţat să zbor!

„Avem de a face cu cea mai mare furtună din istoria SUA. Este un monstru, fugiţi!”, a fost mesajul guvernatorului Scott şi al preşedintelui Donald Trump. Însă pentru unii calamitatea a fost un prilej de bucurie: şi-au scos umbrelele la plimbare, s-au plimbat cu mânecuţe şi colaci de salvare pe stradă, au făcut un adevărat carnaval cu prilejul... Apocalipsei meteo. Şi evident orice nebunie merită pozată. Aşa că reţelele sociale s-au umplut de poze simpatice cu cei care luau peste picior uraganul.

Pagubele pe care le produce Irma în SUA sunt evaluate la peste 180 de miliarde de dolari. Firmele de asigurări se pregătesc de un şoc, având în vedere că vor trebui să plătească sume cuprinse între 50 şi 80 de miliarde pentru proprietăţile distruse. În Caraibe au murit peste 25 de persoane, 1.200 au fost rănite şi 600.000 au rămas fără locuinţe. Crucea Roşie a avertizat că va urma un dezastru umanitar. În Miami, Tampa Bay, Key West şi alte localităţi nivelul apei va creşte cu până la 5 metri, localităţile fiind acoperite de ape.

Dezastru de neimaginat în Cuba


    Aşa arăta Havana la câteva ore după trecerea uraganului Irma
Aşa arăta Havana la câteva ore după trecerea uraganului Irma

Sâmbătă, 9 septembrie, uraganul Irma a lovit Cuba. Autorităţile au comparat dezastrul cu cel din 1932, când autorităţile comuniste au cerut evacuarea a peste 4 milioane de oameni. Havanna a fost îngropată subt 4,6 metri de apă şi staţiuni întregi transformate în munţi de ruine. Insulele Antigua şi Barbuda sunt de nelocuit din cauza distrugerilor. Sinistraţii din Bahamas, Porto Rico, St. Martin şi Turk şi Caicos au fost evacuaţi din zonă de bombardierele C-130. Mexicul se aşteaptă să fie lovit a doua oară de un dezastru natural: după cutremurul de acum câteva zile de 8,2 grade care a luat viaţa a peste 100 de oameni, ţara aşteaptă să fie lovită de uraganul Jose.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net