Num─ârul infect─ârilor cu Omicron din Marea Britanie a crescut dramatic: ÔÇŁVorbim deja de transmitere comunitar─âÔÇŁ

image
Numărul persoanelor infectate cu Omicron a crescut dramatic în Marea Britaniefoto: AFP

Ve╚Öti ├«ngrijor─âtoare din Marea Britanie. Num─ârul cazurilor de infect─âri cu tulpina Omicron a crescut de patru ori, dup─â ce alte 75 de persoane din Anglia au fost depistate vineri (3 decembrie) cu noua variant─â. 16 cayuri au fost confirmate ├«n Sco╚Ťia ╚Öi unul ├«n ╚Üara Galilor, Irlanda de Nord fiind singura care nu are ├«nc─â noua tulpin─â. Astfel, num─ârul total de infect─âri cu Omicron din Regatul Unit a ajuns la 134.

Conform autorit─â╚Ťilor, se ├«ncearc─â acum stabilirea contactelor apropiate ale celor infecta╚Ťi, dar ╚Öi c─âl─âtoriilor ├«n afar─â f─âcute de ei. ÔÇŁAm ├«nceput s─â g─âsim cazuri unde persoana infecatat─â nu a c─âl─âtorit nic─âieri ├«n afara localit─â╚Ťii, a╚Öa c─â vorbim deja de transmitere comunitar─â, de╚Öi e ├«nc─â una redus─âÔÇŁ, a declarat doctorul Jenny Harries. 

Potrivit mirror.co.uk, autorit─â╚Ťile sanitare conduc teste speciale pentru varianta Omicron, ceea ce ├«nseamn─â c─â nu toate testele PCR sunt f─âcute pentru a identifica noua tulpin─â. 

Premierul Boris Johnson a anun╚Ťat noi m─âsuri pentru a reduce r─âsp├óndirea Omicron, cum ar fi teste PCR obligatorii pentru to╚Ťi cei care sosesc ├«n Regatul Unit. Persoanele de contact ale celor infecta╚Ťi cu varianta nou descoperit─â trebuie s─â se izoleze zece zile, chiar dac─â sunt vaccinate complet. 

Omicron, prezentă în Europa înainte de descoperirea Africii de Sud

OMS a clasificat Omicron drept ÔÇŁmotiv de ├«ngrijorareÔÇŁ. Exist─â temeri c─â varianta ar putea fi rezistent─â la vaccin, datorit─â muta╚Ťiilor. 

Omicron a fost identificat─â prima dat─â ├«n Africa de Sud. ├Än primele zile ale lunii noiembrie, tehnicienii de laborator de la Laboratoarele Lancet din Pretoria au descoperit c├óteva caracteristici neobi╚Önuite ├«n mostrele pe care le testau pentru coronavirus. ├Än esen╚Ť─â, lipsea o gen─â din ceea ce ar fi reprezentat un profil normal al genomului virusului SARS-CoV-2. Testele RT-PCR nu au detectat una dintre ╚Ťintele cercetate, iar oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â ╚Öi-au dat seama c─â virusul care a generat pandemia de COVID-19 s-a schimbat, noteaz─â CNN.

Nu se ╚Ötie ├«nc─â unde ╚Öi c├ónd a ap─ârut pentru prima dat─â tulpina Omicron. Nu exist─â un ÔÇ×Pacient ZeroÔÇŁ identificabil, adic─â o prim─â persoan─â despre care se ╚Ötie c─â a fost infectat─â cu aceast─â nou─â variant─â. Se presupune ├«ns─â c─â varianta a ap─ârut mai ├«nt├ói ├«n Europa, nu ├«n Africa: cazuri care ar fi Omicron au fost identificate ├«n ╚Ü─ârile de Jos cu o s─âpt─âm├ón─â ├«naintea descoperirii f─âcut─â de oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â din Pretoria. 

Cite╚Öte ╚Öi 

Noi restric╚Ťii anti-Covid de S─ârb─âtori ├«n Irlanda: ÔÇŁRiscurile asociate relax─ârii sunt pur si simplu prea mariÔÇŁ

Dr. Octavian Jurma: Omicron va ajunge în România de sărbători!

peter imre corina d─ânil─â jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bruna barbie casa instagram (9) jpg
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg