Num─ârul infect─ârilor cu Omicron din Marea Britanie a crescut dramatic: ÔÇŁVorbim deja de transmitere comunitar─âÔÇŁ

4 decembrie 2021
image
Numărul persoanelor infectate cu Omicron a crescut dramatic în Marea Britaniefoto: AFP

Ve╚Öti ├«ngrijor─âtoare din Marea Britanie. Num─ârul cazurilor de infect─âri cu tulpina Omicron a crescut de patru ori, dup─â ce alte 75 de persoane din Anglia au fost depistate vineri (3 decembrie) cu noua variant─â. 16 cayuri au fost confirmate ├«n Sco╚Ťia ╚Öi unul ├«n ╚Üara Galilor, Irlanda de Nord fiind singura care nu are ├«nc─â noua tulpin─â. Astfel, num─ârul total de infect─âri cu Omicron din Regatul Unit a ajuns la 134.

Conform autorit─â╚Ťilor, se ├«ncearc─â acum stabilirea contactelor apropiate ale celor infecta╚Ťi, dar ╚Öi c─âl─âtoriilor ├«n afar─â f─âcute de ei. ÔÇŁAm ├«nceput s─â g─âsim cazuri unde persoana infecatat─â nu a c─âl─âtorit nic─âieri ├«n afara localit─â╚Ťii, a╚Öa c─â vorbim deja de transmitere comunitar─â, de╚Öi e ├«nc─â una redus─âÔÇŁ, a declarat doctorul Jenny Harries. 

Potrivit mirror.co.uk, autorit─â╚Ťile sanitare conduc teste speciale pentru varianta Omicron, ceea ce ├«nseamn─â c─â nu toate testele PCR sunt f─âcute pentru a identifica noua tulpin─â. 

Premierul Boris Johnson a anun╚Ťat noi m─âsuri pentru a reduce r─âsp├óndirea Omicron, cum ar fi teste PCR obligatorii pentru to╚Ťi cei care sosesc ├«n Regatul Unit. Persoanele de contact ale celor infecta╚Ťi cu varianta nou descoperit─â trebuie s─â se izoleze zece zile, chiar dac─â sunt vaccinate complet. 

Omicron, prezentă în Europa înainte de descoperirea Africii de Sud

OMS a clasificat Omicron drept ÔÇŁmotiv de ├«ngrijorareÔÇŁ. Exist─â temeri c─â varianta ar putea fi rezistent─â la vaccin, datorit─â muta╚Ťiilor. 

Omicron a fost identificat─â prima dat─â ├«n Africa de Sud. ├Än primele zile ale lunii noiembrie, tehnicienii de laborator de la Laboratoarele Lancet din Pretoria au descoperit c├óteva caracteristici neobi╚Önuite ├«n mostrele pe care le testau pentru coronavirus. ├Än esen╚Ť─â, lipsea o gen─â din ceea ce ar fi reprezentat un profil normal al genomului virusului SARS-CoV-2. Testele RT-PCR nu au detectat una dintre ╚Ťintele cercetate, iar oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â ╚Öi-au dat seama c─â virusul care a generat pandemia de COVID-19 s-a schimbat, noteaz─â CNN.

Nu se ╚Ötie ├«nc─â unde ╚Öi c├ónd a ap─ârut pentru prima dat─â tulpina Omicron. Nu exist─â un ÔÇ×Pacient ZeroÔÇŁ identificabil, adic─â o prim─â persoan─â despre care se ╚Ötie c─â a fost infectat─â cu aceast─â nou─â variant─â. Se presupune ├«ns─â c─â varianta a ap─ârut mai ├«nt├ói ├«n Europa, nu ├«n Africa: cazuri care ar fi Omicron au fost identificate ├«n ╚Ü─ârile de Jos cu o s─âpt─âm├ón─â ├«naintea descoperirii f─âcut─â de oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â din Pretoria. 

Cite╚Öte ╚Öi 

Noi restric╚Ťii anti-Covid de S─ârb─âtori ├«n Irlanda: ÔÇŁRiscurile asociate relax─ârii sunt pur si simplu prea mariÔÇŁ

Dr. Octavian Jurma: Omicron va ajunge în România de sărbători!

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
vangelis afp jpg
BeFunky collage (18) jpg
anna lesko
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Arde cruci╚Ö─âtorul de rachete Moskva, cea mai important─â nav─â rus─â din Marea Neagr─â/ Ucrainenii sus╚Ťin c─â au lovit nava cu dou─â rachete, ru╚Öii spun c─â a existat doar un incendiu la bord jpeg
mc donalds jpeg
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg