Video incredibil! O femeie cu un singur picior a alergat 102 maratoane în 102 zile

Ultima actualizare:

Povestea incredibilă a lui Jacky Hunt-Broersma a impresionat întreaga planetă. Femeia, originară din Africa de Sud, care are un singur picior, a scris la jumătatea lunii martie pe contul ei de Twitter că ”a alergat până în prezent 69 de maratoane în zile consecutive şi mai vrea încă 31”. Ulterior a ridicat miza la 102 maratoane.

Jacky Hunt-Broersma, de 47 de ani, a dat 10.000 $  pe orteza care o ajută să alerge
Jacky Hunt-Broersma, de 47 de ani, a dat 10.000 $ pe orteza care o ajută să alerge

Jacky Hunt-Broersma are o ambiţie incredibilă! Ea a recunoscut că vrea să stabilească un record absolut în cursa de 42,2 km. Femeia originară din Africa de Sud a alergat la Maratonul de la Boston, din 18 aprilie, acesta fiind cel de al 92-lea terminat cu succes şi a declarat pentru AP că se simte bine, gata să îşi ducă la bun sfârşit planul ambiţios. Practic, Jacky vrea să alerge 4.304,4 kilometri în 102 zile.

Primul lucru pe care l-am făcut azi după ce am încheiat maratonul de la Boston a fost să îmi scot piciorul artificial şi să mă relaxez. M-am simţi foarte bine”, a scris campioana, care se antrenează în apropierea casei ei din Gilbert, Arizona.

De cinci ani a început să alerge după ce şi-a cumpărat orteză de 10.000 $
De cinci ani a început să alerge după ce şi-a cumpărat orteză de 10.000 $

Jacky are 46 de ani şi a povestit că după ce a primit proteza realizată din fibră de carbon, folosită de atleţii paralimpici a simţit că prinde aripi. ”Am rămas fără gamba piciorului stâng din cauza unei forme rare de cancer. Am învăţat să fac pace cu durerea şi să mă educ să fac progrese în fiecare zi”, a povestit femeia care a fost aplaudată luni de cei peste 30.000 de participanţi la Maratonul din Boston.

Femeia şi-a pierdut piciorul după ce în  2001 a fost diagnosticată cu cancer. Fotografii Instagram
Femeia şi-a pierdut piciorul după ce în 2001 a fost diagnosticată cu cancer. Fotografii Instagram

A început totul în luna ianuarie

În 2001, Jacky şi-a amintit că a fost distrusă psihic după ce a fost diagnosticată cu sarcomul Ewing, o formă rară de cancer, care apare în special la copii. Se afla atunci în Ţările de Jos, unde trăia cu soţul ei. Până acum şase ani a purtat o orteză simplă care nu îi permitea să se mişte.

De cinci ani însă a început să alerge după ce şi-a cumpărat orteză de 10.000 $ special adaptată pentru alergare, care însă nu este finanţată de casele de asigurări. Jacky a fost impresionată de atleta Amos Clark, din Bennington, Vermont, care a alergat timp de 95 de zile la 95 de maratoane, în anul 2020. Aşa a început proiectul ei, ”Jacky: o femeie, un picior, 102 maratoane în 102 zile”, iar prima alergare de 42,2 km a fost la 17 ianuarie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net